阅读理解。 Grandma Moses is among the most famo
时间:2025-02-13 01:35:17 栏目:学习方法
题目内容:
阅读理解。 Grandma Moses is among the most famous twentieth-century painters of the United States, yet she did
not start painting until she was in her late seventies. As she once said of herself:"I would never sit back in
a rocking chair, waiting for someone to help me." No one could have had a more productive old age.
She was born Anna Mary Robertson on a farm in New York State, one of five boys and five girls. At
twelve she left home and was in domestic (家庭的) service until, at twenty-seven, she married Thomas
Moses, the hired hand of one of her employers. They farmed most of their lives, first in Virginia and then in
New York State, at Eagle Bridge. She had ten children, of whom five survived; her husband died in 1927.
Grandma Moses painted a little as a child and made embroidery (刺绣) pictures as a hobby, but only
changed to oils in old age because her hands had become too stiff (硬的) to sew and she wanted to keep
busy and pass the time. Her pictures were first sold at a local market and were soon noticed by a businessman
who bought everything she painted. Three of the pictures exhibited in the Museum of Modern Art, and in
1940 she had her first exhibition in New York. Between the 1930s and her death she produced some 2,000
pictures: detailed and lively portrayals (描绘) of the country life she had known for so long, with a wonderful
sense of colour and form. "I think really hard till I think of something really pretty, and then I paint it." she
said. 1. According to the passage, Grandma Moses began to paint because she wanted to _____. A. make herself beautiful
B. keep active
C. earn more money
D. become famous 2. The underlined word "survived" means _____. A. graduated from college
B. examined the condition of the house
C. lived longer than the other children
D. gave up themselves to the police 3. From Grandma Moses' description of herself in the first paragraph, it can be inferred that she was _____. A. independent
B. pretty
C. rich
D. nervous 4. Which of the following would be the best title for the passage? A. Grandma Moses: Her Life and Pictures.
B. The Children of Grandma Moses.
C. Grandma Moses: Her Best Exhibition.
D. Grandma Moses and Other Older Artists.
最佳答案:
1-4: BCAA
答案解析:
该题暂无解析
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅