> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

阅读理解。 Charles Dickens (1812-1870), the gre

时间:2025-02-13 01:29:19 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「阅读理解。 Charles Dickens (1812-1870), the gre」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/497129.html
题目内容:

阅读理解。 Charles Dickens (1812-1870), the great 19th century English novelist, was born near Portsmouth. His father

ran heavily into debt and when he was 12, he had to go to work in a factory for making boot polish. The only

formal education he received was a two-year schooling at a school for poor children. In fact, he had to teach

himself all he knew. He worked for a time as a junior clerk in a lawyer's office. After that, he worked as a

reporter in the law courts, and later in parliament, for London newspapers. His career as a writer of fiction

began in 1833 with short stories and essays in periodicals, and in 1837 his comic novel The Pickwick Papers

made him the most popular author at his time in England.

He was a observer of people and their places because he was attracted by life and conditions in the mid-

nineteenth century London. He wrote 19 novels all his life and in many of them, Dickens gave a realistic picture

of all classes of England society, showing deep sympathy for the poor and unfortunate, exposing the injustice

and inhumanity of the bourgeoisie (资本主义).

Many of his novels like Olive Twist, David Copperfield, Nicholas Nickleby, Great Expectations, A Tale of

Two Cities drew attention to the unsatisfactory social conditions that existed in England over 100 years ago.

Dickens criticized capitalist society from the point of view of bourgeoisie humanism. He wished to see

improvement in the living conditions of the poor, but failed to find any effective means to achieve that end. 1. Dickens only received a little formal education because _____. A. He wanted to teach himself

B. He wanted to work and made a lot of money

C. He was too poor to afford any more formal education

D. He wanted some working experiences to be a novelist 2. According to Dickens, the society at his time in England was _____. A. just

B. poor

C. comfortable

D. unsatisfying 3. Which of the following novels made Dickens the most popular writer at his time in England? A. Olive Twist

B. The Pickwick Papers

C. A Tale of Two Cities

D. Great Expectations 4. According to the passage, which of the following about Dickens is true? A. He didn't go to school at all.

B. He only wrote about poor people and showed deep sympathy for them.

C. He began to write fictions when he was 21 years old.

D. He found some effective ways to improve the living conditions of the poor. 5. It can be inferred from the passage that _____. A. Dickens had a painful childhood

B. Dickens did the same job before he became a professional writer

C. Dickens wrote many novels but only some of them are popular

D. Dickens criticized capitalist society and helped to improve the living conditions of the poor

最佳答案:

1-5: CDBCA

答案解析:

该题暂无解析

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。