Bus crash kills four Taiwanese, injures 15
时间:2025-02-13 00:24:05 栏目:学习方法
题目内容:
Bus crash kills four Taiwanese, injures 15
(People’s Daily Online)
14:38, August 16, 2011
A tourist bus crashed on the highway in Jilin province leaving four Taiwanese tourists dead at the scene and 15 injured.
According to the Jilin Publicity Department, the bus overturned after colliding with a car on the Hunchun-Ulanhot expressway in Jilin province around 440 kilometers away from Changchun. Four Taiwanese tourists were killed instantly, including one man and three women, and of the 15 injured, 14 were Taiwanese tourists.
The tour leader provided a list of the dead: The three women killed were Lv Huiyu, 42; Zhao Zhuo, 62; Liao Xiuyun, 42, and the man was Wang Mingwei, 24. Moreover, the injured tourists were mostly elderly. The oldest injured tourist is around 80 years old and the youngest victim was about 50 years old. Five of them were hurt seriously, but their injuries are not life threatening.
According to the local public security bureau, the bus had a capacity(载客量) of 39 people and carried a real load of 21 people. It belongs to the Heilongjiang Juntai Transport Co., Ltd.
The departments of public security, fire control, the Taiwan Affairs Office have actively operated scene rescue, accident investigation and follow-up care for victims after the tragedy(悲剧). The Jilin provincial party committee secretary Sun Zhengcai issued instructions immediately requiring proper handling of the aftermath and genuine care in helping the victims. The vice-governor Chen Weigen visited the injured in the First Hospital of Jilin University.
The responsible person of the State Council Taiwan Affairs Office is heading for Changchun.
小题1: Which of the following is TRUE according to the passage?
A.All the people injured on the bus were Taiwanese tourists.
B.The accident happened on the expressway near Changchun.
C.Most of the injured were elderly.
D.Most of the injured were seriously hurt and several of them were dying.小题2: Which of the following has the similar meaning to the underlined word “colliding” in the passage?
A.碰撞;相撞
B.拐弯
C.翻转
D.坠毁小题3:What is the writer’s attitude in writing this passage?
A.Sad.
B.Objective.
C.Disappointed
D.Doubtful.
最佳答案:
小题1:C
小题2:A
小题3:B
答案解析:
小题1:C细节理解题,由文中的Four Taiwanese tourists were killed instantly, including one man and three women, and of the 15 injured, 14 were Taiwanese tourists.可知并非所有受伤的游客都是台湾人,A项不对;由around 440 kilometers away from Changchun可知出事地点离长春很远,故B项不对;由Five of them were hurt seriously, but their injuries were not life threatening.可知D项不对;由Moreover, the injured tourists were mostly elderly.可知C项正确。
小题2: A 词义猜测题。由文章第二段首句可知,该公共汽车与小汽车相撞后翻了,故A项正确。
小题3:B观点态度题。本文属于新闻报道,作者客观公正地报道了事实,因此B项正确。
考点核心:
新闻报道类阅读的概念:
阅读理解的选材明显地呈现出关注实际生活的趋势,这种趋势与当前基础教育改革的目标是一致的,而中学生学习语言的根本目标与基础教育学会求知,学会做事,学会合作,学会做人的目标是一致的,真实新颖的选材对基础英语教学课程改革具有重要的反作用。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅