> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Twenty-three-year old Rio Safiyanto sells

时间:2025-02-13 00:12:53 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Twenty-three-year old Rio Safiyanto sells」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/496083.html
题目内容:

Twenty-three-year old Rio Safiyanto sells face masks, or coverings, for about 30 cents each in central Jakarta, Indonesia. He makes enough money to buy a cell phone that permits him to visit websites. He says every average person has a cellphone. He likes having one because he can talk to his family when he is away from home. And, he is especially pleased that he can use it to listen to music. It is known as a feature phone 。That is because it is cheaper and cannot perform as many actions as more advanced phones like the Apple iPhone.

These devices make up the majority of cell phones sold around the world. They have proven more successful in places like Indonesia, where some smartphones cost 700 dollars or more. Although many lower-income users are new to smartphones, they are quickly learning to use the technology.

Cell manufacturer Nokia offers a service called Life Tools. For a small monthly payment, the company sends text messages to farmers. The messages tell of weather conditions, crop prices, agricultural news and give other advice.

Local businessman Aldi Haryopratomo has developed a way for small store owners to sell things like prepaid cellphone minutes and life insurance through text messages. Ruma is the company that developed the technology. The company is working on a system that will notify people about jobs in their area.

At a recent digital technology show in Jakarta, banks offered no-interest financing for credit card purchases. Marina Luthfiani manages a mobile shop in the area. She said almost everyone can buy a smartphone because of competitive financing and credit choices. She says Indonesians like to buy the latest devices.

A report last June by Semiocast, a French internet research company, said Jakarta was the world's top tweeting(发微博)city, ahead of Tokyo and London.

小题1:Why are feature phones popular in Indonesia?

A.It has fewer functions.

B.It can be used to enjoy music.

C.It is less expensive.

D.It is more attractive.小题2:What is true of the service Life Tools?

A.It can sell agricultural products

B.It provides useful information to farmers

C.It is free of charge mainly for farmers.

D.It helps farmers to make production plan.小题3:What does the underlined word “notify’ in Paragraph 4 mean?

A. Inform

B.Ask

C.Direct.

D.Help.小题4:What is the main idea of the text?

A.Indonesians like services on the Internet

B.The Internet is widely used in Indonesia.

C.Feature phones are the only choices in Indonesia.

D.More and more Indonesians use smartphones.

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:A

小题4:D

答案解析:

这篇文章讲的是越来越多的印度尼西亚的人使用智能手机,因为它的价格便宜而且有很多功能,手机公司也在开发针对智能手机的服务。

小题1:细节题:根据文章第一段的句子:It is known as a feature phone 。That is because it is cheaper and cannot perform as many actions as more advanced phones like the Apple iPhone.可知功能手机在Indonesia受欢迎是因为它不贵,选 C

小题2:细节题:根据文章第三段的句子:Cell manufacturer Nokia offers a service called Life Tools. For a small monthly payment, the company sends text messages to farmers. The messages tell of weather conditions, crop prices, agricultural news and give other advice.可知Life Tools的服务可以提供有用的信息给农民,选B。

小题3:猜词题:根据文章第四段的句子:The company is working on a system that will notify people about jobs in their area.公司正在从事这项系统将可以通知人们关于这个的工作,可知“notify’的意思是“通知”,选A

小题4:主旨题:根据文章的句子:They have proven more successful in places like Indonesia, where some smartphones cost 700 dollars or more.可知这篇文章讲的是越来越多的印度尼西亚的人使用智能手机,选D。

考点核心:

新闻报道类阅读的概念:

阅读理解的选材明显地呈现出关注实际生活的趋势,这种趋势与当前基础教育改革的目标是一致的,而中学生学习语言的根本目标与基础教育学会求知,学会做事,学会合作,学会做人的目标是一致的,真实新颖的选材对基础英语教学课程改革具有重要的反作用。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。