> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

The world’s oldest person, Ms. Baines, die

时间:2025-02-13 00:06:14 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「The world’s oldest person, Ms. Baines, die」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/495988.html
题目内容:

The world’s oldest person, Ms. Baines, died. She celebrated her 115th birthday with congratulations from Barack Obama, President of the United States. Over her life she lived through the terms of 21 US presidents.

Gertrude Baines passed away(去世) peacefully in her sleep at the Western Convalescent Hospital in Los Angeles, where she had lived for her last ten years. Emma Camanag , the hospital’s leader ,said she was a respectable lady. "It is really an honor for the hospital to take care of her over the last 10 years and we will greatly miss her. It is just like we have lost a relative(亲戚)," said Emma.

Ms. Baines, who was born in Shellman, Georgia, in 1894, had no living relatives. She grew up in the southern US during difficult times. During that time, African American people were required to use separate, often poor, public services. She married young and later divorced (离婚). Her only child, a daughter, was born in 1909 and died of a terrible disease at the age of 18. Ms. Baines worked as a maid (女佣) in Ohio before moving to Los Angeles where she lived on her own until she was well over 100.

She once told an interviewer(记者), "As for the secrets of long life, I do not have any disappointments(失望) in my own life."

She gained some fame when she voted for Mr. Obama in the US presidential election(总统大选), saying she supported him "because he’s for the colored people". It was only the second time in her life she had voted, the first time being for John F. Kennedy.

Ms. Baines became the world’s oldest person in January. Japanese woman, Kama Chien, 114, has now taken over the title.

小题1:It was an honor for the hospital to take care of Ms. Baines because ________.

A.she was a respectable lady

B.she was a relative of the hospital’s leader

C.she lived in the hospital for years

D.she voted for Mr. Obama in the election小题2:Ms. Baines voted for Mr. Obama because he ________.

A.was very popular in the hospital

B.did even better than John F. Kennedy

C.did good things for African Americans

D.congratulated her on her birthday小题3:Which of the following is NOT true according to the passage?

A.Ms. Baines used to serve others in Ohio.

B.Ms. Baines died in a hospital in Los Angeles.

C.Ms. Baines and her husband had only one child.

D.Ms. Baines liked to live alone.小题4:The passage is mainly about ________.

A.the world’s oldest person, Ms. Baines

B.why Ms. Baines voted for Mr. Obama

C.how Ms. Baines lived for so long

D.Ms. Baines and President Obama

最佳答案:

小题1:A

小题2:C

小题3:D

小题4:A

答案解析:

文章大意:本文报道了世界上最长寿的人贝恩斯女士去世的消息。

小题1:A细节理解题。根据第二段Emma Camanag , the hospital’s leader ,said she was a respectable lady.可知她是位值得尊敬的女士。故A正确。

小题2:C细节理解题。根据倒数第二段She gained some fame when she voted for Mr. Obama in the US presidential election(总统大选), saying she supported him "because he’s for the colored people".可以得出答案。故C正确。

小题3:D推理判断题。根据全文叙述及文章第三段的内容,我们可以推测出D项与文章事实不相符合。故D正确。

小题4:A主旨大意题。根据全文的大意:本文报道了世界上最长寿的人贝恩斯女士去世的消息。故A正确。

考点核心:

新闻报道类阅读的概念:

阅读理解的选材明显地呈现出关注实际生活的趋势,这种趋势与当前基础教育改革的目标是一致的,而中学生学习语言的根本目标与基础教育学会求知,学会做事,学会合作,学会做人的目标是一致的,真实新颖的选材对基础英语教学课程改革具有重要的反作用。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。