> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

DAfter giving a talk at a high school, I w

时间:2024-04-25 03:12:25 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「DAfter giving a talk at a high school, I w」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/495035.html
题目内容:

D

After giving a talk at a high school, I was asked to pay a visit to a special student. An illness had kept the boy home, but he had expressed an interest in meeting me, and it would mean a great deal to him. I agreed.

During the nine-mile drive to his home, I found out something about Matthew. He had muscular dystrophy(肌肉萎缩症). When he was born, the doctor told his parents that he would not live to see five, and then they were told he would not make it to ten. Now he was thirteen. He wanted to meet me because I was a gold-medal power lifter(举重运动员), and I knew about overcoming obstacles (障碍) and going for my dreams.

I spent over an hour talking to Matthew. Never once did he complain or ask, “Why me?” He spoke about winning and succeeding and going for his dreams. Obviously, he knew what he was talking about. He didn’t mention that his classmates had made fun of him because he was different. He just talked about his hopes for the future, and how one day he wanted to lift weight with me.

When we finished talking, I went to my briefcase(衣箱) and pulled out the first gold medal I won and put it around his neck. I told him he was more of a winner and knew more about success and overcoming obstacles than I ever would. He looked at it for a moment, then took it off and handed it back to me. He said, “You are a champion(冠军). You earned that medal. Someday when I get to the Olympics and win my own medal, I will show it to you.”

Last summer I received a letter from Matthew’s parents telling me that Matthew had passed away. They wanted me to have a letter he had written to me a few days before:

Dear Rick,

My mom said I should send you a thank-you letter for the picture you sent me. I also want to let you know that the doctors tell me that I don’t have long to live anymore. But I still smile as much as I can.

I told you someday I was going to the Olympics and win a gold medal. But I know now I will never get to do that. But I know I’m a champion, and God knows that too. When I get to Heaven, God will give me my medal and when you get there, I will show it to you. Thank you for loving me.

Your friend,

Mathew

72. The boy wanted to meet the author because ______.

A. he was interested in what the author was doing

B. he wanted to get a gold medal himself

C. he admired the author very much

D. he wanted the author to know him too

73. The underlined part in the third paragraph probably means “______”.

A. Why do you come to see me? B. Why do I have to stay at home?

C. Why does the disease fall on me? D. Why not give a gold medal to me?

74. We can infer from the passage that ______.

A. Matthew was a determined boy and considered himself as normal

B. Rick used to have the same disease and later became a power lifter

C. Matthew was to become a champion before he died

D. After meeting Matthew, Rick regarded him as normal.

75. The author wrote the passage with the purpose of ______.

A. describing his unusual friendship with a disabled child

B. showing his admiration towards the disabled child

C. telling an experience of meeting a disabled child

D. expressing his pity to all the disabled children

最佳答案:

小题1:C

小题2:C

小题3:A

小题4:B

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。