> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

The world’s population continues to grow.

时间:2024-04-24 21:41:40 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「The world’s population continues to grow.」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/491191.html
题目内容:

The world’s population continues to grow. There are about five billion of us on earth now. It could reach six billion in 10 years’ time, and eleven billion in another 75 years. Experts have long been concerned about such growth. Where will we find the food, water, jobs, houses, schools and health care for all these people?

A major new study shows that situation may be changing. A large and rapid drop in the world’s birth rate has taken place during the past 10 years. Families generally are smaller now than they were a few years ago. This is happening in both developing and industrial nations. Scientists said they found a number of reasons for this. More men and women are waiting longer to get married. More women are going to school or working at jobs away from their home instead of having children. And more governments, especially in developing nations, now support family planning programs to reduce population growth.

China is one of the nations that have made great progress in reducing its population growth by about one half since 1970. China now urges each family to have no more than one child. And it hopes to reach zero population growth before long, that is, the number of birth equaling the number of death.

Several nations in Europe already have fewer births than deaths. Experts said that these nations could face a serious shortage of workers in the future.

1. In the sentence “Experts have long been concerned about such growth”, the phrase “concerned about” is similar in meaning to_____.

A. worried about B. related to C. busy working on D. made a study of

2. “Family planning programs” means______.

A. economic policy in a country B. economic policy in a family

C. TV programs for a family D. birth control in a country

3. The world’s birth rate has dropped because_____.

A. people marry at a much later time

B. women would rather go to study or work than have children

C. some countries are carrying out the family planning programs

D. all the above

4. We hope that soon the number of birth and the number of death in China will_____.

A. be greatly different B. be equal to each other

C. drop in great deal D. become much larger

最佳答案:

小题1:A

小题2:D

小题3:D

小题4:B

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。