One bitterly cold day, a snowstorm blew in
时间:2024-04-24 17:09:07 栏目:学习方法
题目内容:
One bitterly cold day, a snowstorm blew into our area. Needing firewood, I quickly set out with my best friend, Bruce, to look for a tree to cut down. I was glad to have Bruce along. Cutting down a tree in a snowstorm can be dangerous. So it was important to have a friend who could warn me of dangers.
When I chose a big 23-meter-tall tree and prepared to cut it down, my best friend suddenly warned me, “Don’t cut down that tree! It’s too close to the power line!” I wasn’t sure about it. So I decided to disregard his warning. I wanted to finish the job quickly and go home. So I began cutting down the tree. When the tree fell, there was no longer any doubt that my friend was right.
The tree caught the power line, bringing it to the ground. I considered cutting the tree off the line. After all, electricity can’t travel through wood, so I could safely remove the tree. As I reached out my finger to touch the tree, pain ran up my arm and through my head. I had been shocked!
After I returned home and told my mother what had happened, she quickly called the power company. Workers from the power company soon arrived on the scene. One of them asked if I had touched the tree, and when I told him I had, his face turned pale.
“You should have been killed,” he said.
So why am I still alive? It was my boots that saved my life.
Within two hours, the workers removed the tree. Soon the snowstorm calmed down—but not my mother.
Even though she was glad I wasn’t hurt, my mother was well serious with me. After all, I shouldn’t have brushed off my friend’s warning.
Through this experience, I learned that it’s important to listen to people who offer a different perspective(观点). Taking the time to listen might actually save a lot of time and trouble. It certainly would have kept me from getting the “shock of my life”.
小题1:The underlined word “disregard ” in the second paragraph means “________”.
A.pay no attention to
B.take notice of
C.consider
D.follow小题2:In spite of Bruce’s warning, the author still cut the tree because ________.
A.he was sure there would be nothing to happen
B.he wasn’t sure whether Bruce was right and was anxious to go home
C.he didn’t hear his friend’s warning at all because of the blowing wind
D.he was angry with his friend and didn’t want to listen to him小题3:The author wrote the passage mainly to _______.
A.give an account of one of his terrible experiences
B.make us know it’s important to listen to people who offer a different perspective (观点) through his experience
C.tell us not to cut trees down any more
D.remind us to be careful while working小题4: Which of the following statements is NOT true according to the passage?
A.But for his boots, the writer would have died.
B.The writer regretted having brushed off his friend’s warning.
C.The writer knew nothing about electricity.
D.When the tree was cut down, the writer realized his friend was right
最佳答案:
小题1:A
小题2:B
小题3:B
小题4:C
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅