.Teenagers at one German school are learni
时间:2024-04-24 15:11:56 栏目:学习方法
题目内容:
.
Teenagers at one German school are learning how to achieve happiness alongside other traditional subjects such as math and languages.
The class sit in a circle with their eyes shut and they count from one to ten: someone starts, the next voice comes from the far right, a third from the other side.
The aim of the game is to listen for an opportunity to shout out the number without clashing (冲突) with another voice or leaving a pause. On the first try, most of the young Germans try to be first, while a few are too shy to join in, but by the fifth time round, they develop a rhythm. The message: give other people space but also confidently claim your own. This is a requirement for social well-being.
The Willy Hellpach School in Heidelberg is the first in the nation to develop a happiness course. It is intended for students preparing for university entrance exams.
“The course isn’t there to make you happy,” Ernst Fritz-Schubert, the school principal, warned pupils, “but rather to help you discover the ways to become happy.”
Cooking a meal together is one of the class exercises. Improving body language under the guidance of two professional actresses is another.
The course is taught for three periods a week. Despite the happy subject, the pupils themselves insist it is no laughing matter.
“In the first period, we had to each say something positive about another member of the class and about ourselves. No laughing at people,” said Fanny, 17.
Research by the school shows it is not the first to start happiness classes: they also exist at some US universities, mainly based on positive thinking, using findings from studies of depression.
68. This passage is written to .
A. introduce the happiness course in a German school
B. describe all the traditional courses in a German school
C. arouse the readers’ interest in happiness
D. help students struggle against being sad
69. According to the passage, the happiness course is__________.
A. created by the Willy Hellpach School
B. to make all the students happy all the time
C. required to be taken by the first year students
D. to help students discover the way to happiness
70. It can be inferred from the passage that__________.
A. the students’ self-respect can also improve happiness
B. the students just took the course as a laughing matter
C. the students can certainly become happy after the course
D. the students waste time learning something without value
最佳答案:
68---70 ADA
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅