.STEVE Wayne, 16, who worked this summer a
时间:2024-04-24 13:50:25 栏目:学习方法
题目内容:
.
STEVE Wayne, 16, who worked this summer as a lifeguard and swim teacher in Idaho Falls, was thrilled to see an extra $20 in his paycheck when the federal minimum wage increased in July.
“When you’re getting paid minimum wage, anything helps, ” Wayne said.Wayne is one of several hundred thousand American teenagers who earn the minimum wage. The last of three recent increases that took the minimum from $5.15 an hour in 2007 to $7.25.U.S. Secretary of Labor Hilda Solis says the minimum-wage increase will pump an extra $5.5 billion into the economy over the next year, which is helpful at a time when the economy is hurting.
"You're giving people who spend money a raise," says Kai Filion of the Economic Policy Institute. "Those people will go out and spend that money, and it will circulate through the economy."
But other economists say raising the minimum wage actually hurts the very people it's designed to help. A higher hourly minimum, they say, could force businesses to cut workers' hours, or even lay people off.
"What matters for people earning minimum wage is how much money they take home, in total, in their paycheck," explains Rajeev of Georgia State University's Economic Forecasting Center. "Their hourly rate may go up, but their number of hours may come down, so it's not an overall increase."
Business owners also say that raising the minimum wage exerts(施加)upward pressure on other wages. "If the minimum wage is $7 and I have to pay $8 or $9 to hire a dishwasher, then the cooks are going to say they want more," sayd Cleveland restaurant owner Rick. "How much can I charge for that hamburger?"
Another argument is that it makes it more expensive for businesses to hire new workers. For many businesses already struggling to make ends meet in these tough times, it will be simply too expensive to keep or to hire new people.
55.Steve Wayne was excited that_____________ .
A.his hard work had paid off
B.he had received a big wage increase
C.he has more money due to an increase in minimum wage
D.the wages of American teenage workers have been increased
56.According to the text, the US federal government has increased minimum wage with the aim of__________
A.decreasing unemployment
B.promoting economic recovery
C.increasing American teenagers’ wage
D.narrowing the gap between the rich and the poor
57.What matters most to people in need of help is_____________.
A.a higher hourly minimum
B.more working hours
C.a minimum-wage increase
D.an increase in total income
58.Some are against the increase in minimum wage because they say_____________.
A.only very few workers will be helped
B.they have to cut down working hours
C.many business owners can’t afford to employ new workers
D.minimum wage workers will expect more pay rises in the future
最佳答案:
55—58 CBDC
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅