.第三部分:阅读理解(共20 小题;满分40 分)阅读下面短文,掌握其大意,从每题所
时间:2024-04-24 12:36:18 栏目:学习方法
题目内容:
.
第三部分:阅读理解(共20 小题;满分40 分)
阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的四个选项A、B、C、D 中,选出最佳选项。
President Barack Obama had a big pat on the back for his young daughters on Tuesday,saying
they have taken swimmingly to life in the White House.
After more than a year at the US presidential mansion,Malia Obama,11,and Sasha Obama,
8,have made their dad proud with their ability to balance their private life with life in the public
eye,he told NBC television.
“The happiest thing about the past year and a half has been the girls’ adjustment.They have just been terrific.They’re doing well in school,”Obama said.
“They’re not as constrained.They can wander around.Their Secret Service protection is a lot
more low key,”he explained.“So they’ve got soccer,they’ve got basketball,they go sleep over at their friend’s houses.”
“Sometimes I’ve got 12 little girls screaming on the third floor of the White House.And they
made a great adjustment.”
The president also admitted he was concerned about how his daughters would cope with his
public life as they get a bit older.
“Now I get a little worried about them when they’re teenagers because I think that’s the time
when you’re already embarrassed about your parents,and then imagine if your dad’s in the
newspaper every day and people are calling him an idiot.I feel a little worried about that.”
““But on the other hand,Malia and Sasha have just turned out to be unbelievably well adjusted
kids,”Obama said.
“The thing that’s most important to me is that they are so respectful of everybody and haven’t put on any airs.I attribute that directly to Michelle because she wouldn’t put up with any of that stuff.”
56.Accoding to this interview,_________makes him feel happy
A.that he has a happy family
B.that his daughters can be accustomed to their new life
C.that he has two good daughters
D.that he succeed in his career as president of the USA
57.What can we infer from the passage
A.It is not difficult for little girls to deal with the life in the White House well.
B.Malia and Sasha don’t have many friends because they live in the White House well.
C.Obama is too busy to teach their daughter good manners.
D.There are some bad reports of Obama on the newspaper sometimes.
58.What does the underlined sentence in the last paragraph mean
A.(they)don’t feel very high
B.(they)don’t show off
C.(they)feel very happy
D.(they)feel very angry
59.According to the passage,who is Michelle
A.The children’s maid.
B.The children’s teacher.
C.The children’s mother.
D.The children’s friend.
最佳答案:
56-59 BDBC
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅