.Your friends might be in Australia or may
时间:2024-04-24 12:29:06 栏目:学习方法
题目内容:
.
Your friends might be in Australia or maybe just down the road , but they are all just a few clicks away. Life has changed for millions of teenagers across the world who now make friends online. Whether you use chat rooms, QQ, MSN or ICQ, you are part of a virtual community.
“I rarely talk with my parents or grandparents,but I talk a lot with my old friends on QQ,” said Fox’s Shadow, the online nickname used by a Senior 2 girl in China. “Eighty per cent of my classmates use QQ after school.”
QQ is the biggest messaging service in China. A record 4 million people used it one Saturday night in October, according to Tencent, the company which developed QQ.
And Fox’s Shadow might well have been one of them. “I log in on Friday nights, and Saturdays or Sundays when I feel bored. I usually spend about 10 hours chatting online every week,”she said. “But I rarely talk with strangers, especially boys or men.”
Even though she likes chatting, she is careful about making friends with strangers online. “You don’t know who you’re talking to. You should always be careful about who you trust online.”
64. According to Tencent, one Saturday night in October about four million people ________.
A. enjoyed themselves on QQ B. developed QQ
C. talked about QQ D. made friends on QQ
65. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Perhaps the person you are chatting with lives just next door to you.
B. maybe the person you are talking with online is an overseas one.
C. No people online know the opposite’s real name or real address.
D. Four fifths of Fox’s Shadow’s classmates use QQ in their spare time.
66. Fox’s Shadow, according to the passage, is a online nickname of ____.
A. a boy B. a girl C. a QQ worker D. a mid-aged person
67. When you are chatting online, _____.
A. never believe everyone who is talking to you
B. never trust anyone who is talking to you
C. don’t make friends with the one who is talking to you
D. don’t talk too long with the one who is talking to you
最佳答案:
64---67 ACBA
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅