> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

.第三部分:阅读理解(共20分,每题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个

时间:2024-04-24 12:14:51 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「.第三部分:阅读理解(共20分,每题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/484525.html
题目内容:

.

第三部分:阅读理解(共20分,每题2分,满分40分)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A B C D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

I strongly believe it’s happy to have a day in the year , when we can toghter talk about the progress women have made over the years , although we still have to deal with many more lifestyle pressures compared to men.

For all the fellow sisters who’ve still not figured out the power of being a woman,it’s high time to realize how easy it is for us to brust into tears in public to get the pressure out ,or cry for emotional reasons, or for no specific reason at all. Our tears are at least regared as an outlet for emotional stress ,and not as a sign of weakness . Please allow me to say jokingly here——the tears can best be used as a winning tool in an argumentative——your point will have to be heard and agreed upon!

We are socially acoepted as proud “homemakers”if we choose to live that way . What a relief from the social burden of “earning enough for the family “.

We have the amazing option of wearing make-up. Of course , we are “natural beauties “, but who minds improving those pretty looks ! How easy it is for us to look taller whenever we want to. We can wander in those fashionable dresses and don’t lack choices when it comes to dressing up for parties and weddings .

What an advantage : You can wear his shirts or T-shirts if you want, but poor he can’t even think of feel getting into any of your designer dresses !

You can’t ignore the benefits that may come in your way from men in the name of gentleman’s behavior ! You can feel important every time he opens the car door for you before sitting into the driver/s seat hinself.

If you’re a daddy’s girl , you can comfortably feel most protective . But as to a mamma’s boy , he isn’t easy .

Cheers to the “advantages of womanhood”.

56. The passage is mainly about

A , the difference between being a woman and being a man

B, the disadvantages of being a man

C. the advantages of being a woman .

D. the pressure coming from being a woman.

57. Which of the following is NOT true according to the text ?

A. Like the husband, the wife should also be a breadwinner in a family.

B. Generally speaking, it is acceptable for a woman to make up.

C. It is good manners for a man to open the car door for a lady.

D. People can be dasily touched by women’s tears.

58. The writer implies that women can look taller easily by_____.

A. talking exerciseB.talking some kind of medicine

C. putting on high ---heeled shoes D. going on a diet

59. What tone (口气,语气) does the author use in the passage ?

A. Unpleasant B. Serious. C. Regreful. D, Relaxing .

最佳答案:

56---59 CACD

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。