> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

.第二部分.阅读理解(共25小题。第一节每小题2分,第二节每小题1分;满分45分)“

时间:2024-04-24 11:56:07 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「.第二部分.阅读理解(共25小题。第一节每小题2分,第二节每小题1分;满分45分)“」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/484311.html
题目内容:

.

第二部分.阅读理解(共25小题。第一节每小题2分,第二节每小题1分;满分45分)

“Linda, if beating yourself up were an Olympic sport, you’d win a gold medal!”

Annabel, my close friend, stunned(使…震惊)me with that frank observation after I told her how I had mishandled a situation with a student in a third-grade class where I was substituting(代替). “I should never have let him go to the boy’s room without a pass! It was my fault he got into trouble with the hall monitor! I’m so stupid!”

My friend burst out laughing, and then made her “Olympic” comment. After a brief period of reflection I had to admit that she was right. I did put myself down an awful lot. Why, just during the previous day I had called myself “a slob” for having some papers spread out on my desk, “ugly” when I left the house without makeup and “an idiot” when I left the house for an emergency substitute job without my emergency lesson plan.

In a more reflective tone, Annabel said, “I once took a workshop at church where the woman in charge had us list all the mean things we say about ourselves.”

“How many did you have on your list?” I asked.

“Fifteen,” she confessed. “But then the teacher said, ‘Now turn to the person next to you and say all the items on your list as if you were speaking to that person!’ ”

My jaw dropped,“What did you do?”

“Nothing. Nobody did. We all just sat there, until I said, ‘I could never say these things to anyone else!’ ”

“And our teacher replied, ‘Well, if you can’t say them to anyone else, then don’t ever say them to yourself!’ ”

My friend had a point. I would never insult a child of God---and I’m God’s child, too!

God, today let me be as kind to myself as I would be to another of Your children.

41. What does Annabel mean by the first sentence of the passage?

A. The writer is a good athlete. B. The writer scolds herself too much.

C. She is encouraging the writer. D. A gold medal is not a big deal.

42. What does the writer intends to tell us through the second and third paragraphs?

A. She has low self-esteem over some small things.

B. She often makes serious mistakes in daily life.

C. She is a third-grade teacher.

D. She cares too much about her appearance.

43. We can infer that the underlined word “slob” might be _____.

A. something untidy B. someone dangerous C. something dirty D. someone lazy

44. What can we learn about Annabel?

A. She used to put herself down a lot.

B. She often goes to church.

C. She was in charge of a workshop.

D. She used to be too shy to talk to others.

45. What does the writer mean by the last sentence of the passage?

A. She is ready to turn to God for help.

B. She will be kind to all children.

C. She won’t insult(侮辱) herself as well as others.

D. She is willing to be a child of God.

最佳答案:

41-45 BADAC

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。