.第三部分:阅读理解(共13小题;每小题2分,共26分)阅读下列短文,从每题所给的A
时间:2024-04-24 10:33:41 栏目:学习方法
题目内容:
.
第三部分:阅读理解(共13小题;每小题2分,共26分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,将正确答案的选项字母标号写在答题纸上相对应的题号后。
One day last winter we received our first huge snowfall. An hour later I decided to let my dog out. That was when I got the shock! My sidewalk was cleaned and my path too. I had no idea who did this good deed. I looked over to my neighbor's driveway where the husband stood,open-mouthed and surprised. His sidewalk was also cleared. I asked him who did it. He just shook his head and let me know that he had no idea.
A week later we had another snowfall and I promised to pay attention this time just in case we had another visit from our snow angel. It was a good plan, but I got busy inside and forgot to keep a look out. Sure enough when I remembered to look out the snow had once again been cleared away.
Now I became determined to find my guardian(保护人) of the snow. Some three weeks went by when the snow started to fall again. I went to get a book and sat at the window just as the snow tapered off and my reading was interrupted by the sound of a shovel(铲子). I got to my feet to look out and was so choked up that I just stood there. My snow angel was an eight-year-old boy who lived a few houses away from me.
A month after the snows, I called him over and asked him if he knew of anybody who shoveled for me. He said, " I guess it was someone who likes you." So without taking credit for his good deed, he turned and left,
37. When the author saw her sidewalk was cleaned, she felt _________________.
A. excited B. surprised C. discouraged D. satisfied
38. The second time the author failed to check who cleaned the snow. because she___________.
A. was busy cooking inside B. was not at home then
C. was too busy to pay attention D. stood too far to see anything
39. From the boy's answer "I guess it was someone who likes you", we can infer that the boy_____.
A. wanted to keep the truth a secret B, might be a relative of the author's
C. wanted to make a good impression D. wanted to make friends with the author
40. What can we learn from the passage?
A. It snowed every week where the author lived.
B. The author intended to praise the boy.
C. The author didn't like to clean snow,
D. No one knew who helped clean the snow at last.
最佳答案:
37---40 BCAB
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅