> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

.Some years ago on a hot summer day in sou

时间:2024-04-24 09:43:53 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「.Some years ago on a hot summer day in sou」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/482743.html
题目内容:

.

Some years ago on a hot summer day in south Florida a little boy decided to go for a swim in the old swimming hole behind his house.

He flew into the water , not realizing that as he swam toward the middle of the lake, an alligator (鳄鱼) was swimming toward the shore. His mother in the house was looking out the window and saw the two as they got closer and closer together . She ran toward the water , shouting to her son as loudly as he could

Hearing her voice , the littler boy became alarmed and made a U-turn to swim to his mother. It was too late. Just as he reached her, the alligator reached him.

From the dock, the mother grabber her little boy by the arms just as the alligator snatched his legs. That began an incredible tug-of –war between the two. The alligator was much stronger that the mother , but the mother was much too passionate to let go . A farmer happened to drive by, heard her screams, raced from his truck, took aim and shot the alligator.

Remarkably, after weeks and weeks in the hospital, the little boy survived. His legs were extremely scarred by the vicious attack of the animal and, on his arms, were deep scratches where his mother’s fingernails dug in to his flesh in her effort to hang on to the son she loved.

The newspaper reporter who interviewed the boy after the trauma (创伤), asked if he would show him his scars. The boy lifted his pant legs. And then, with obvious pride, he said to the reporter, “ But look at my arms. I have great scars on my arms, too. I have them because my mum wouldn’t let go。“

Sometimes we foolishly wade into dangerous situation. The swimming hole of life is filled with peril (危险)and we forget that the enemy is waiting to attack. When the tug-of –war begins and if you have the scars of his love on your arms, be very, very grateful. He did not —and will not—let you go.

60. What was coming when the boy flew into the river?

A. Happiness. B. A fish C. Danger D. Mother

61. The underlined word “ passionate” in paragraph 4 means“ __________”

A. anxious B . eager C. curious D. full of emotion

62.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The scars on his arms are great.

B. The boy is sad because of his scars.

C. His mother is stronger that the alligator.

D. The scars on the boy were caused by the alligator.

63. Which of the following can serve as the best title for the passage?

A. Save a boy.B. Scars of love

C. Fight with an Alligator D.A brave boy

最佳答案:

60---63 CDAB

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。