> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

.Today, air travel is far safer than drivi

时间:2024-04-24 09:19:08 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「.Today, air travel is far safer than drivi」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/482444.html
题目内容:

.

Today, air travel is far safer than driving a car on a busy motor-way. But still there is a danger that grows every year. Airliners get larger and larger. Some airplanes can carry over 300 passengers. And the air itself becomes more and more crowded. If one large airliner struck into another in midair, 600 lives could be lost.

From the moment an airliner takes off to the moment it lands, every movement is watched on radar screens. Air traffic controllers tell the pilot exactly when to turn, when to climb, and when to come down. The air traffic controllers around a busy airport like London-Heathrow may deal with 2,500 planes a day. Not all of them actually land at the airport. Any plane that flies near the airport comes under the orders of the controllers there. Even a small mistake on their part could cause a terrible accident.

Recently such a disaster almost happened. Two large jets were flying towards the airport. One was carrying 69 passengers from Toronto, the other 176 passengers from Chicago. An air traffic controller noticed on his radar screen that the two planes were too close to each other. He ordered one to turn to the right and to climb.But he made a mistake. He ordered the wrong plane to do this. So, instead of turning away from the second plane, the first plane turned towards it. Fifteen seconds later it flew directly in front of the second plane. They avoided (避免) each other by the smallest part of a second. The distance between them was less than that of a large swimming pool. This is an example of the danger that grows every year.

61. Which of the following is true according to the passage?

A. Traveling by air is as safe as by car.

B. Traveling by air is not as safe as by car.

C. Traveling by car is as dangerous as by air.

D .Traveling by car is more dangerous than by air.

62. The air traffic controllers of an airport ____.

A. control all the planes flying near the airport

B. give orders to planes leaving the airport

C. only deal with the planes that want to land there

D. are allowed to handle 250 planes a day

63. The danger of air crashes grows every year because ____.

A. airliners are getting larger and air traffic is becoming heavier

B. a pilot does not always hear a controller’s order

C. a controller is likely to make more and more mistakes

D. airports can hardly serve the growing number of airplanes

64. The example in the passage is to show that ____.

A. air traffic controllers are often careless

B. air traffic controllers should pay much attention to avoiding accidents

C. it is difficult for airplanes to avoid terrible accidents

D. two planes should not fly too close to each other

最佳答案:

61---64 DAAB

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。