> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Do you have bright ideas? Ideas or inventi

时间:2024-04-24 08:01:04 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Do you have bright ideas? Ideas or inventi」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/481495.html
题目内容:

Do you have bright ideas? Ideas or inventions that change society or, at least, make life easier for somebody? Perhaps we all do sometimes, but we don’t often make the idea a reality. Recently, in Britain, there was a competition called British Designers for Tomorrow. The competition encourages young people to carry out their bright ideas. There were two groups in the contest: Group One was for schoolchildren under 16; Group Two was for schoolchildren over 16, and there were eleven prize-winners altogether.

Neil Hunt, one of the prize-winners, was called “Sunshine Superman(超人)”. It’s important when people study the weather to be able to record sunshine accurately. We need to know how many hours of sunshine we have and how strong it is. Most sunshine recorders only record direct sunlight. Neil’s is more accurate(精确的) and this is very important for research into the way of using solar(太阳的)power.

You can do so much with animated(模拟有生命物体的)cartoon. Look at Simon West’s idea for animated road signs. He uses pictures which appear to move as you go nearer to or farther from them. This isn’t a new idea. But it is new to use these pictures on road signs. “We found that people were more likely to see moving signs,” said Simon. So now, you can really see rocks falling, trains moving , horses running or a car falling over the edge of a cliff(悬崖). Quite a warning!

The ideas in the competition were so inventive that we are surprised that British industry doesn’t ask more schoolchildren for suggestions. Perhaps this will be the start of “pupil power!”

61. The writer thinks that people seldom ______.

A. have bright ideas B. turn their bright ideas into reality

C. make their life easier D. think of inventing something

62. The organizers of the competition hoped the schoolchildren who joined in it would ___.

A. become good designers for future Britain

B. invent something for immediate use

C. design something useful for the next day

D. win as many prizes as they could

63. Neil Hunt’s design would finally lead to the improvement of the way of _______.

A. recording direct sunshine B. recording the hours of sunshine

C. using the energy of the sun D. knowing how strong sunlight is

64. What’s the use of Simon West’s animated road signs?

A. To warn people to be careful while working.

B. To warn people on the roads of the danger ahead.

C. To add to the beauty of a city.

D. To help make a car trip more exciting.

65. The writer seems to be encouraging the British industry to ______.

A. take better care of schoolchildren

B. help schoolchildren in their studies

C. stop asking schoolchildren for suggestions

D. pay more attention to schoolchildren’s inventive power

最佳答案:

61-65 BACBD

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。