> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

On 27th February 2008, something very unus

时间:2024-04-24 07:59:36 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「On 27th February 2008, something very unus」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/481478.html
题目内容:

On 27th February 2008, something very unusual happened in the UK; there was a rather large earthquake. It was the biggest earthquake in 25 years in the UK. There have been very small tremors in the past but they pale into insignificance compared to this one.

It was felt in a large area across the country too, from as far north as Edinburgh in Scotland to as far south as Plymouth on the south coast of England.

The epicenter of the earthquake was in a small town in Lincolnshire, which is an area about two and a half to three hours north of London by car. A magnitude of 5.2 was registered on the Richter scale.

There were lots of reports in the news from people who felt the earth move. One man said, "We had loads of vibrating and wall shaking and stuff, noise coming off the roof. I came outside – the chimney's on the floor!"

A collapsed chimney was the cause of what was probably the worst injury from the earthquake; a man broke his pelvis when the chimney fell on him.

Another man who spoke to the BBC described the moment the earthquake occurred, "Everything was shaking. As soon as it happened we all went outside and saw everyone else down the street, coming out and just realized it was an earthquake."

The huge rumble, which was felt by a lot of people, surprisingly caused very little structural damage to property.

Most British people would be surprised to learn that there are 200-300 earthquakes in Britain every year, but most of them are so small, they go unnoticed. The magnitude of this earthquake is fairly small in comparison to some other natural disasters that have made international news, but for the people affected, it certainly came as quite a surprise.

60. Before this earthquake _______.

A. there was no signs of any shakings at all.

B. people did not feel anything unusual.

C. many people realized there would be a bigger one to come.

D. some small quakes were only too small to be ignored.

61. From this passage we know ______ is in the south of Great Britain.

A. LincolnshireB. Edinburgh

C. Plymouth D. Scotland

62. This earthquake _____.

A. hardly caused any damages to the people’s belongings..

B. brought down many buildings in England.

C. scared many people to death.

D. made the world greatly surprised.

63. After reading this passage we can infer_______.

A. people in England faced the earthquake bravely.

B. this earthquake seemed to be felt all over Great Britain.

C. this earthquake is the biggest one in history.

D. the chimneys in Britain are the most poorly built parts of the houses.

最佳答案:

60—63, DCAB

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。