> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Close your eyes and imagine you are living

时间:2024-04-24 06:56:01 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Close your eyes and imagine you are living」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/480705.html
题目内容:

Close your eyes and imagine you are living in the next two centuries or more. You’ll be living in a world filled with smart robots, which will be helping you to take care of your children, or your elderly parents in your home. You’ll live much longer thanks to the medicine made by genetic (基因的) science. And mankind may be going farther in space than ever before ––you will be living on the moon or Mars.

How should we view the changes that wait for us in the future? Should we be optimistic about the years ahead, or worried about what the future holds? Some scientists and experts are having a discussion about how technology, science and society will develop in the future.

“I’m looking forward to the day when more technology will come to my life,” says John Searle, a professor at the University of California Berkeley Philosophy, “because I think further research in such areas as genetics, physics, chemistry and medicine will help us to overcome poverty, improve health, and

make life longer.”

Hugh Herr, at MIT’s Biomechatronics Group, considers very powerful weapons (武器) as concern (担心) over the future. Another is the growing role of technology in our lives. “Machines taking over what humans do is not a good thing,” Herr says.

That is a similar concern shared by Daniela Cerqui, a social and cultural scientist. “I am afraid that the long-term future we are building will have no space left for human beings,” says Cerqui. “The main values of our society are related to information that must progress as quickly as possible, and computers are much better than humans in these tasks.”

60. The first paragraph mainly tells us ________.

A. how science will develop in the next two centuries

B. how people will live in a modern society

C. what life would be like in the future

D. what computers will bring to our society

61. What is John Searle’s attitude towards the future of technology?

A. Worried. B. Optimistic. C. Uncertain. D. Disappointed.

62. The underlined word “That” in the last paragraph refers to______.

A. the poverty problem in the future

B. machines taking over what humans do

C. the technology of weapons

D. the health problem of humans

63. What would be the best title for the passage?

A. The future––full of hope or concern?

B. Great changes will take place in the future

C. The relationship between technology and humans

D. The role of robots and computers in the future

最佳答案:

60 ––63 CBBA

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。