第三部分:阅读理解(共12小题;每小题2分, 满分24分)阅读下列短文,从每题所给的
时间:2024-04-24 05:56:15 栏目:学习方法题目内容:
第三部分:阅读理解(共12小题;每小题2分, 满分24分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Every Christmas, we visit my parents who live nearly 400 miles away from us. It is always 9 to 10-hour drive, but we always try to make it because that’s the only time my parents get to see their grandchildren.
One year, I was the driver, my wife Adriana was in the passenger seat, my three kids----Jacob, Ethan and Caleb----sat in the back seat, and our
That year, we traveled at night to avoid the heavy holiday traffic. We
The first three hours was fine. My wife and kids were all fast asleep, including Susie who was lying on Jacob’s lap. But by around 1 am, I was very sleepy. So I stopped at a small convenience store and tried to wake myself up with a cup of coffee. The coffee helped for several miles. But soon I was drifting in and out of sleep. I closed my eyes for what felt like a very short moment. What I didn’t know was that I was slowly driving towards the other lane and that a truck was coming quickly towards us.
I had fallen asleep at the wheel when Susie roughly woke me up by jumping onto my lap. When I opened my eyes, I saw the glaring headlights of the truck heading towards our car. I quickly drove the car back to our lane. I had narrowly missed hitting the truck and getting my family into what could have been a very serious accident.
I checked everyone to see if they were OK, and they were still fast asleep. I drove the rest of the distance very alert and awake. As soon as we got there, I told my wife, my kids and my parents what Susie had done and we could not have been more proud of our dog.
56. Why does the author visit his parents with his family every Christmas?
A. Because Christmas is the only time he can relax every year.
B. Because his parents don’t like the 400-mile travel.
C. Because he missed his parents very much.
D. Because his parents can only see their grandchildren at that time.
57. What did the author do to wake himself up during the journey?
A. He got off the car to breathe the fresh air.
B. He stopped to have a cup of coffee.
C. He talked with his wife and children.
D. He stopped every few miles.
58. It can be inferred from the passage that _____.
A. the author’s wife and kids had no idea about the narrow escape during the journey
B. the author was so frightened by the truck that he could hardly drive for the rest of the
journey
C. no one but Susie kept awake for the whole journey
D. the author had never experienced a car accident before
59. The passage tells us a story about ______.
A. a poor driver’s first driving experience
B. how the author’s family spent their Christmas
C. how a dog saved a whole family
D. the disadvantages of driving at night
最佳答案:
56-59 DBAC
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅