> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

As late as 1800, women’s only place was in

时间:2024-04-24 05:35:46 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「As late as 1800, women’s only place was in」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/479736.html
题目内容:

As late as 1800, women’s only place was in the home. The idea of woman in the business world was unthinkable. Men were certain that no woman could do a good job outside her home. This was such a widely accepted idea that when the well-known Bronte sisters began writing books in 1864, they had to sign their books with men’s names instead.

Teaching was the first profession open to women soon after 1800. But even that was not an easy profession for women to enter because most schools and colleges were open only to men. Oberlin College in Ohio was the first college in America to accept women.

Hospital nursing became respectable work for women only after Nightingale became famous. Seeing that she was not only a nurse but also a rich and well-educated woman, people began to believe it was possible for women to nurse the sick and still be “ladies”. Miss Nightingale opened England’s first training school for nurse in 1860.

The invention of the typewriter in 1867 helped to bring women out of the home and into the business world. By 1900,

As late as 1800, women’s only place was in
thousands of women were working at real jobs
As late as 1800, women’s only place was in
in schools, hospitals and offices in both England and America. Some women even managed to become doctors or lawyers. The idea that women could work in the business world had been accepted.

55. Why couldn’t women become teachers easily? Because___________

A.the first profession open to them was writing.

B.most schools and colleges were open only to men.

C.they wanted to be nurses instead.

D.they had to work in the business world.

56. The article is mainly about __________.

A.women are in the business world B. the famous Bronte sisters

C.schools and colleges in America D. rights for American women

57. Which fact does the article lead you to believe?

A.The Bronte sisters thought that they were men.

B.England’s first training school for nurses was in Ohio.

C.There are more men than women in professional jobs.

D.Women find it necessary to work harder than before.

58. Which of the following is TRUE?

A.The typewriter was made in the 1970’s.

B.Most women in England are doctors or lawyers.

C.People’s ideas about women’s work have changed.

D. The 18th century saw a changing world for women.

最佳答案:

55-58 BACC

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。