> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Leaves are nature’s food factories. Plants

时间:2024-04-24 04:51:55 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Leaves are nature’s food factories. Plants」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/479207.html
题目内容:

Leaves are nature’s food factories. Plants take water from the ground through their roots. They take a gas called carbon dioxide (CO2) from the air. Plants use sunlight to turn water and CO2 into glucose(葡萄糖).Glucose is a kind of sugar. Plants use glucose as food for energy to grow. The way plants turn water and CO2 into glucose is called photosynthesis (光合作用).That means “putting together with light .” A chemical called chlorophyll helps make photosynthesis happen. Chlorophyll is green. It gives plants their green colour. As summer ends and autumn comes, the days get shorter and shorter. This is how the trees “know” to begin getting ready for winter.

During winter, there is not enough light or water for photosynthesis .The trees will rest, and live on the food they have stored during the summer. They begin to close their food-making factories. The green Chlorophyll disappears from the leaves. Then, we begin to see yellow and orange colours. A few of these colors stay in the leaves all the time. We just can’t see them in the summer, because they are covered up by the green Chlorophyll.

Red and purple colors we see in leaves are made mostly in the autumn. In some trees, like maples, glucose is stored in the leaves after photosynthesis stops. Sunlight and the cool nights of autumn turn this glucose into red. The brown color of trees like oaks is made from wastes left in the leaves.

52 the underlined word“chlorophyll” in the first Para means_________in Chinese.

A叶绿素 B 氧气 C 胡萝卜素 D 蛋白质

53 The way _________is called photosynthesis.

A Plants get CO2 from the air B plants take water from the ground

C plants turn water and CO2 into glucose. D Plants use glucose as food for energy to grow.

54 The gas called carbon dioxide

Leaves are nature’s food factories. Plants
is from the_________

A ground B roots C air D sunlight

55 Which of the following is not true?

A.when autumn and winter come, the days get shorter and shorter.

B.During winter trees rest and live on the food they store during the summer.’

C.During winter small amounts of yellow and orange colors are kept in the leaves all the time.

D.Trees begin to stop making food in summer.

最佳答案:

52---55 ACCD

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。