> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每篇短文后所

时间:2024-04-24 03:40:58 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每篇短文后所」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/478335.html
题目内容:

第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Centuries ago, many houses in a bad state in London were torn down to make way for new streets.However, the construction project was put off for quite some time, and the foundations of the houses pulled down were left in the open.

One day, a team of scientis

第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每篇短文后所
ts arrived, o nly to discover that, on the patches of the foundations blocked from sunlight for years, was growing wild plants, dotted with little flowers.Puzzlingly, some species were native to Mediterranean countries only.

Most of the destroyed houses had been built during the Roman invasion.Weighed down by piles of bricks an

第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每篇短文后所
d sto nes year after year, the seeds possibly brought here in Roman times had almost no hope for survival.However, o nce bathed in the sun, they came alive.

The little seeds were so fragile yet so persevering.Though bricks piled on them many years, they still remained alive.once exposed to sunshine and rain, th

第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每篇短文后所
ey immediately exhibited signs of life.A little seed, lying underground for hundreds of years, still cherished the hope to live on.But what if a man is stuck in a similar situation?

One year, a British expedition was marching through the boundless Sahara sands.With the sun hanging overhead, ho

第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每篇短文后所
t waves of sandy winds were blowing against their faces like hot iron grains.The men were suffering both thirst and anxiety.The last dro p of water was gone.Just then, the captain brought out a water bottle, saying, “There is still one bottle of water left.However, no one is to drink any before going out of the desert.”

The bottle of water lent them confidence to get through the desert, and embodied their hope to live on.It was handed down the line of people.This changed into firmness the despair registered on the men’s faces.Finally the men walked out of the desert, shaking off the threat of death.Tears out of joy welled out, and trembling hands were trying to screw off the bottle cap and let out the water, which had supported them spiritually.Now, however, it was sand pouring out—a bottleful of sand!

Was it a bottle of sand that rescued them from the burning sun and the boundless desert? No, it was their firm faith, like a seed that had taken root in their hearts and that finally let them out of the awful desert.

51.Centuries ago, a team of scientists arrived in London and discovered _____, which made them confused.

A.some wild plants

B.some foundations of many old houses

C.many houses in a poor state

D.some little seeds

52.When the British expedition were marching through the Sahara, _____.

A.they had one bottle of water left

B.they had the last drop of water

C.the weather was anything but tolerable

D.they experienced thirst, anxiety and hunger

53.The underlined sentence in Paragraph 6 probably means _____.

A.the bottle of water changed the firmness on the men’s face into despair

第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每篇短文后所

B.the bottle of water transformed the men’s desperation into confidence

C.feeling heavy made the men strong rather than weak

D.feeling heavy changed the men’s hope into disappointment

54.What lesson can we learn from the passage?

A.Telling a lie is sometimes necessary.

B.Man can overcome any difficulty whatever it is.

C.A man can do no more than he can.

D.Where there is a seed, there is hope.

最佳答案:

51—54: ACBD

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。