第二节:根据短文内容,从选项中选出能填入空白处的最佳选项。(每小题2分,共10 分)
时间:2024-04-24 00:14:05 栏目:学习方法题目内容:
第二节:根据短文内容,从选项中选出能填入空白处的最佳选项。(每小题2分,共10 分)
A.TV’s Influence on Children’s Life
B.Arguments Against Violence on TV
C.TV’s Influence on People’s Leisure Activities
D.The importance of Violence in Real LifeE. Attraction of Violence on TV
F. TV’s Power
51._____________
Television has probably been the most powerful medium in shaping the community. The electronic community gives us our mutual friends, our significant events and our daily chats. The “produced” relationships of television families become our models f
52.________________
People spend most of their time watching TV in their spare time. People spend more time watching videos but less time making music with each other. People in small towns now watch international cable net
53____________________
Parents are not the main influence in the lives of their children. Some of the first voices children hear are from the TV, and the first street they know is Sesame Street. A child playing Nintendo is learning different lessons than a child playing along a creek or
54.________________
The time devoted to violence on TV in no way reflects its importance in real life. In real life, most of us exercise ,work, visit our friends, read ,cook, eat and shop. Few of us spend any significant amount of our time solving murders or fleeing psychotic killers. On television there are many more detectives and murderers than in the real world .A rule of thumb about violence is “If it bleeds, it leads.” Violence attract viewers” attention. Our programs have become increasing violent.
55_________________
Different people have different opinions. Some might say that there is nothing new under the sun. Of course, in a narrow sense, they are correct. There have always been murderers, and stories about violence have been the theme of literature and songs. However, things are different now. Children are exposed to hundreds of examples of violence every day. The frequence and intensity of these images is unprecedented in the history of humanity. We have clear records that this exposure makes it more likely that children will be violent and increases their fear levels about potential violence.
最佳答案:
51----55 FCAEB
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅