> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Stephen William Hawking was born on Januar

时间:2024-04-23 23:39:45 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Stephen William Hawking was born on Januar」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/475457.html
题目内容:

Stephen William Hawking was born on January 8th, 1942 in Oxford, England. His parents’ house was in North London, but during the Second World War Oxford was considered a safer place to have babies. When he was eight, his family moved to St Albans. At eleven Stephen went to St. Albans School, and then on to University College, Oxford, his father’s old college. Stephen wanted to do math, although his father would have preferred medicine. Math was not available at University College, so he did physics instead.

Stephen then went on to Cambridge to do research in Cosmology (宇宙论). After gaining his Ph.D. (哲学博士)he became first a Research Fellow, and later on a Professorial Fellow at Gonville and Caius College. After leaving the Institute of Astronomy in 1973, Stephen came to the Department of Applied Math and Theoretical Physics (理论物理), and since 1979 has held the post of Lucasian Professor of math.

Stephen Hawking has worked on the basic laws which rule the universe. With Roger Penrose he showed that Einstein’s General Theory of Relativity implied space and time would have a beginning in the Big Bang and an end in black holes. These results show it was necessary to unify(统一)General Relativity with Quantum Theory (量子论). One result of such a unification that he discovered was that black holes should not be completely black, but should give off radiation and disappear in the end.

59. Which of the following is NOT suitable for describing Stephen Hawking?

A. He once studied at the same college that his father studied at.

B. At one time he did research in Cosmology in Oxford.

C. He preferred math to medicine at college.

D. He contributed to the unification of General Theory of Relativity and Quantum Theory.

60. The underlined word “available” in the first paragraph probably means “________”.

A. able to be had B. allowed to study

C. easy to understand D. limited to learn

61. Why did Stephen Hawking’s parents move to Oxford from North London?

A. Because they liked it better than North London.

B. Because there was a world-famous university there.

C. Because they were tired of living in North London.

D. Because it was safer to give birth to a baby in Oxford.

62. Which of the following would be the best title for the passage?

A. Einstein and Stephen Hawking

B. Big Bang, a great theory

C. Stephen Hawking, a great British scientist

D. The unification of two theories

最佳答案:

59-62 BADC

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。