> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I stopped to watch my little girl busy pla

时间:2024-04-23 23:19:56 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I stopped to watch my little girl busy pla」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/475226.html
题目内容:

I stopped to watch my little girl busy playing in her room. In one hand was a plastic phone; in the other a toy broom. I listened as she was speaking to her doll. And I will never forget the words she said, ever though it was pretended.

She said, “Suzie’s in the corner because she’s not been very good. She didn’t listen to a word I said or do the things she should.” In the corner I saw her baby doll all dressed in lace and pink. It was obvious that she’d been put there to sit alone and think.

My daughter continued her “conversation”, as I sat down on the floor. She said, “I’m all fed up, I just don’t know what to do with her anymore. She cries whenever I have to work and wants to play games, too. She tries to help me with the dishes, but her arms just cannot reach…And she doesn’t know how to fold towels. I don’t have the time to teach. I have a lot of work to do and a big house to keep clean. I don’t have the time to sit and play —don’t you know what I mean?”

And that day I thought a lot about making some changes in my life, as I listened to her words that cut me like a knife. I hadn’t been paying enough attention to what I hold most dear.

But now my attitude has changed, because, in my heart, I realize…I’ve seen the world in a different light through my little darling’s eyes. So, let the cobwebs have the corners and the dustbunnies rule the floor, I’m not going to worry about keeping up with them anymore.

I’m going to fill the house with memories of a child and her mother…For we are granted only one childhood, and we will never get another.

1. What was the little girl doing with her doll?

A. She was dressing up her doll.

B. She was playing the doll with her friend Suzie.

C. She was talking to her mother.

D. She was punishing her doll.

2. Which statement is TRUE about the mother’s behaviors before that day?

A. She spent a lot of time with her daughter talking to her.

B. She was busy cleaning the house with little time spared for her daughter.

C. She didn’t show her love to her child.

D. She always dressed up baby dolls with her daughter.

3. What do the underlined words “cobwebs” and “dustbunnies” probably refer to?

A. A happy atmosphere inside the home.

B. All her d aughter’s toys

C. Happy memories of a child

D. Things that kept the mother busy

4. Which of the following is the most suitable title for this passage?

A. Daughter and Her Doll B. Daughter’s Words

C. only One Childhood D. A Busy Mother’s Change

最佳答案:

小题1:D

小题2:B

小题3:D

小题4:C

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。