> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

四、阅读理解(30分)Each morning a rich man found a

时间:2024-04-23 23:01:19 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「四、阅读理解(30分)Each morning a rich man found a」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/475007.html
题目内容:

四、阅读理解(30分)

Each morning a rich man found a poor man sitting on a park bench (长凳). The poor man always sat there, looking at the big hotel in which the rich man lived. One day the rich man got out of his car and said to the poor man, “Excuse me, but I just want to know why you sit here and look at my hotel every morning.” “Sir,” said the poor man, “I am a failure. I have no money, no family, no home. I sleep on this bench, and every night I dream that one day I’ll sleep in that hotel.” The rich man said, “That is not so hard. Tonight your dream will come true. I’ll pay for the best room in that hotel for you for a whole month.”

A few days later, the rich man went by the poor man’s room to ask him how he was enjoying himself. To his surprise, he found that the man had moved out of the hotel, back to his park bench. When the rich man asked why, the poor man said, “you see, when I am down here sleeping on my bench, I dream I’m up there, in that big hotel. It’s a wonderful dream. But when I was up there, I dreamed I was back to this cold bench. It was a terrible dream, and I couldn’t get any sleep at all.”

1. The poor man lived in_____ before he met the rich man.

A. the hotel B. his home C. the park D. the car

2. Every morning, the poor man sat on the bench and _____

A. waited for the rich man B. looked at the rich man’s hotel

C. looked at the rich man’s car D. enjoyed the clean air

3. The poor man moved out of the hotel because_______

A. he didn’t want to live in such a fine room

B. he didn’t like the rich man

C. he couldn’t pay for the room

D. he couldn’t get any sleep at all there

4. In the end, the poor man found it _____to sleep in the hotel.

A. sorry B. nice C. sad D.terrible

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:C

小题4:C

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。