> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

On some level, I always knew that I wanted

时间:2024-04-23 22:17:22 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「On some level, I always knew that I wanted」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/474493.html
题目内容:

On some level, I always knew that I wanted to be a doctor-at least from the age of eight or ten years old, anyway.

Although my father wasn’t a doctor, he made his own brand of “house calls”. I followed him as he brought a plate of my mother’s home cooking to an elderly man named Frank on all major holidays and when Frank was sick. As far as I know, their only connection was that Frank was an occasional customer at Dad’s small gas station. Frank’s home was a two-room house on the rough side of town with an old front porch (门廊) where you could fall if you weren’t careful. Frank had no relatives and as far as I could tell, no other visitors either. Through his attitude and by caring, my father was teaching me to be a doctor, although neither of us knew it at the time.

When I was 13, my father developed lung cancer. He brought home a diagram the doctor had drawn showing where his cancer was and told me that he was going to die. He asked me to take care of my mother when he was gone. I was an only child. He said he loved me on the night when he died.

When you’re 13 and your father dies, you have some choices to make. You can use the situation as an excuse for letting your actions and graded go down, or you can honor his memory and try to do something positive with yourself. I focused my energy on my schoolwork and my goal of becoming a doctor.

1. What’s the father’s “own brand of ‘house calls’”?

A. his treatment for frank’s serious illness.

B. his care for Frank.

C. his attitude towards the author.

D. his wish that his kid would be a doctor.

2. The author began to want to be a doctor when_________

A. father helped frank regularly

B. Father developed lung cancer

C. father asked him/her to take care of Mother

D. father died

3. what was the influence of Father’s death on the author?

A. The author began to think seriously about his/her career.

B. The author was too sorrowful to carry through his /her study.

C. The author used the situation as an excuse for quitting school.

D. The author made great effort at his/her goal of becoming a doctor.

4. The best title for the text would be_________.

A. What Made Father Respectable

B. What Led Me to Be a Doctor

C. How to Help Strangers

D. How to Deal with Death

最佳答案:

小题1:B

小题2:A

小题3:D

小题4:B

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。