No one else knew about the extra club in Z
时间:2024-04-18 22:08:54 栏目:学习方法题目内容:
No one else knew about the extra club in Zach Nash’s golf bag. It belonged to a friend, and Zach forgot it was there as he played his way to victory in a junior tournament(锦标赛)last summer in Wisconsin, US.
The 14-year-old accepted his medal, celebrated with his grandparents who had come from a long way to watch. But when he stopped by his country club to share the news, a professional player noticed something wrong. “Count your clubs,” he told the teenager.
Fifteen—one more than allowed. Zach’s eyes filled with tears.
If Zach had just won a basketball championship or a soccer game and someone had discovered a violation after the win, it would not have mattered. It is nothing unusual for a soccer player to dive to the turf to draw fouls(假摔以使对方犯规).
Golf is different. In a win-at-all-costs world, the game holds itself to a higher standard. Golf isn’t a game where referees watch closely. In golf tournaments, dozens of competitors are spread across acres of land, so officials cannot hope to see each shot. Competitors call penalties(处罚)on themselves.
“It was a sport for gentlemen, and gentlemen did not care about winning. They care about doing the right thing,” said Robert Simon, a golf coach at Hamilton College in New York.
Honesty became a medal of honor. When one of the game’s early stars, Bobby Jones, was p
So even the error had no effect on Zach’s final score—he has never used the extra club, the teenager packed up his medal and dropped it in the mail. “But this is golf, and rules are rules. I just knew what I had to do,” he said.
Then came another tournament. Before teeing off(开球), Zach counted his clubs—four times.
小题1:What can we infer from the text?
A.A friend put an extra club in Zach’s bag.
B.Zach returned the medal that he had won.
C.Zach’s grandparents encouraged him to play fair.
D.Zach regretted meeting with the professional player.小题2:According to Robert, golf is different from other sports in that ______.
A.honor comes before victory
B.players are superior to coaches
C.referees have to watch each shot
D.players needn't care about medals小题3: What can be learned fr
A.One should be praised for not robbing a bank.
B.Bobby looked down upon bank robbers.
C.Little did Bobby care about the penalty.
D.Observing rules demands no praise.小题4: Why did Zach count his clubs four times before the following tournament?
A.He remembered the lesson.
B.He lacked self-confidence.
C.He felt a little too nervous.
D.He was no good with numbers.
最佳答案:
小题1:B小题1:A小题1:D小题1:A
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅