> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

About a year ago, a couple with three chil

时间:2024-04-18 21:06:57 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「About a year ago, a couple with three chil」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/470674.html
题目内容:

about a year ago, a couple with three children moved into the apartment next door to mine. I never heard any noise from the children, but the parents were always shouting at the kids.

We often met in the hallway when we were coming or going. I always spoke, but the only answer I got was a hello from the four-year-old girl.

One afternoon when I returned, they were just coming out of their apartment and the little girl was holding the door open for the others. I remained in the car doing unnecessary things. But when I looked up I saw the little girl was still holding the door open, waiting for me. I hurried as much as I could and thanked her.

I was really touched by her act of kindness. That afternoon I was at the K-Mart and I bought a white Teddy bear for her. The next day, there was a knock on the door and it was the little girl and her father. She was very proud of the bear and thanked me like I had never been thanked before.

Now when we meet in the hall, we all speak in a friendly manner. As time passes, I don’t hear that yelling as often as before.

Last night we had about four inches of snow. I looked out at my car and wondered how I was going to keep my doctor’s appointment. I went out to remove the snow. But when I opened my front door, I found my car was there with all the snow removed. You couldn’t imagine how I felt at that moment. I thanked that family in my heart.

Isn’t it amazing how a small kind act of a four-year-old girl can change so many things for the better? My guardian angel says that good things come from small acts.

小题1: Who did the writer think removed the snow on his car?

A.That family next door.

B.Someone sent by his doctor.

C.Some strangers.

D.The gate keeper.小题2:Which of the following is CORRECT according to the passage?

A.The children were very naughty and often made their parents angry.

B.Life must be very hard for the parents next door as they had a large family to support.

C.The writer put off the appointment with his doctor because of the heavy snow.

D.The little girl’s kind act changed the relationship between the writer and her family.小题3: The right time order of these events in the passage may be .

① I bought a white Teddy bear for the four-year-old little girl.

② A new family moved into the building next to my door.

③ The four-year-old little girl held the door for me.

④ The father came with the little girl and thanked me.

⑤We speak to each other now in a friendly manner.

A.②-③-①-④-⑤

B.②-④-①-③-⑤

C.③-②-④-⑤-①

D.③-④-②-⑤-①

最佳答案:

小题1:A小题1:D小题1:A

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。