> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

John and Bobby joined a wholesale company

时间:2024-04-18 20:53:48 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「John and Bobby joined a wholesale company」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/470512.html
题目内容:

John and Bobby joined a wholesale company together just after graduation from college the same year. Both worked very hard. After several years, however, the boss promoted Bobby to the position of manager but John remained an ordinary employee. John could not take it any more, tendered his resignation to the boss and complained the boss did not know how to delegate and did not value hard-working staff, but only promoted those who flattered him.

The boss knew that John worked very hard for the years. He thought a moment and said, “Thank you for your criticism, but I have a request. I hope you will do one more thing for our company before you leave. Perhaps you will change your decision and take back your resignation.”

John agreed. The boss asked him to go and

John and Bobby joined a wholesale company
find out anyone selling watermelon in the market. John went and returned soon. He said he had found out a man selling watermelon. The boss asked how much per kg. John shook his head and went back to the market to ask and returned to inform the boss $1.2 per kg.

Boss told John to wait a second, and he called Bobby to come to his office. He asked Bobby to go and find anyone selling watermelon in the market. Bobby went, returned and said, “Boss, only one person selling watermelon. $1.2 per kg, $10 for 10kg, he has inventory (清单) of 340 melons. On the table 58 melons, bought from the South two days ago, they are fresh and red, good quality.”

John was very impressed and realized the difference between himself and Bobby. He decided not to resign but to learn from Bobby.

Chances exist in

John and Bobby joined a wholesale company
the daily details. For the same matter, a more successful person sees more and farther so that he can find out an opportunity and catch it to realize his aim. If a person sees one year ahead, while another sees o nly tomorrow. Then the difference between a year and a day is 365 times!

小题1:Why did John decide to hand in his resignation to the boss?

A.Because he couldn’t stand being an ordinary employee.

B.Because Bobby would take John’s former position.

C.Because the boss was not flattered by his hard work.

D.Because Bobby instead of him was promoted.小题2:What did the boss ask John to do?

A.To go to market and find out whether there is someone selling watermelons.

B.T

John and Bobby joined a wholesale company
o make a complete mar
John and Bobby joined a wholesale company
keting research on the various prices of watermelons.

C.To search for much information about the effective ways to sell watermelons.

D.To make a comparison on the prices of different types of watermelons.小题3: What sort of following information about watermelons was NOT brought by Bobby?

A.The price.

B.The quality.

C.The quantity.

D.The weight.小题4: From the difference of John and Bobby, we may infer that a more successful person is more _____.

A.alert, sensitive and passionate

B.observant, thoughtful and exploratory

C.considerate, modest and satisfied

confident, noble and tolerant

最佳答案:

小题1:D小题1:A小题1:D小题1:B

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。