Earlier this month, the Obama Administrati
时间:2024-04-18 20:31:02 栏目:学习方法
题目内容:
Earlier this month, the Obama Administration called for increased protection of the world’s most southern continent, Antarctica. Scientists say climate change and human activity have increasingly led to the melting of massive pieces of Antarctic ice. The disappearance of ice will not only affect wildlife in the area such as seals and penguins. The melting will also cause oceans and seas around the world to rise.
This represents a major threat, especially to coastal areas. For example, the ancient city of Venice, Italy has long been threatened by rising sea levels. The situation is made worse by the fact that its ancient buildings, built on a body of water called a lagoon( 淡水湖), are slowly sinking. When the city was founded about 1,600 years ago, the level of the Adriatic Sea was almost two meters lower than it is today.
Rising sea levels are not the only threat. The salty water is also destroying Venice’s famous buildings and artworks. The Italian government is trying to fix the problem with the construction of a seven-billion-dollar system of moving flood barriers.
Climate change is also leading to the melting of ice in other areas, such as Mount Kilimanjaro in northeastern Tanzania. It is the highest point in Africa, measuring almost 6,000 meters. The mountain supports five vegetation zones and many kinds of animals.
The ice glaciers on the mountain are disappearing very quickly. This will have a bad effect on the mountain’s ecosystems and on Tanzania’s travel industry. Also, a valuable record of thousands of years of weather history will also be lost if the ice melts. Scientists study pieces of glacier to understand weather patterns from thousands of years ago.
In the United States, the icy masses in Glacier National Park in Montana may soon completely disappear because of climate change. In 1850, there were an estimated 150 glaciers in the more than 400,000 hectare park.
There are 26 glaciers remaining today. Scientists estimate that the glaciers will be gone by 2030. Warming temperatures are also threatening the many kinds of plants and animals that live in this mountain ecosystem.
小题1: The writer developed the passage mainly by______.
A.giving examples
B.listing reasons
C.making comparisons
D.using quotations小题2: How many glaciers disappeared since 1850 in Glacier National Park?
A.150.
B.26.
C.400,000.
D.about 124.小题3: According to the passage, what has been affected in Italy by rising sea levels?
A.Many kinds of plants and animals died out in Italy.
B.Venice’s famous buildings and artworks are being destroyed completely.
C.The ice glaciers on the mountain are disappearing very quickly.
D.Its ancient buildings could be drowned.小题4: What could be the best title for the passage?
A.Climate Change
B.The Melting of Massive Pieces of Antarctic Ice
C.Visiting Endangered Places around the World
D.The disappearing of the Ice Glaciers
最佳答案:
小题1:A小题1: D小题1:D小题1:C
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅