> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

阅读理解Maybe ten-year-old Elizabeth put it be

时间:2024-04-18 19:32:43 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「阅读理解Maybe ten-year-old Elizabeth put it be」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/469504.html
题目内容:

阅读理解

Maybe ten-year-old Elizabeth put it best when she said to her father. “But Dad, you can't be healthy if you're dead.”

Dad , in a hurry to get home before dark so he could go for a run, had forgotten to wear his safety belt--a mistake 75% of the US population make every day. The big question is why.

There have been many myths about safety belts ever since their first appearance in cars some forty years ago. The following are three of the most common.

Myth( 神话)Number One: It's best to be “thrown clear” of a serious accident.

Truth: Sorry , but any accident serious enough to “throw you clear” is also going to be serious enough to give you a very bad landing. And chances are you'll have traveled through a windshield(挡风玻璃)or door to do it. Studies show that chances of dying after a car accident are twenty-five times greater in cases where people are “thrown clear.”

Myth Number Two: Safety belts “trap” people in cars that are burning or sinking in water.

Truth: Sorry again. but studies show that people knocked unconscious(昏迷) due to not wearing safety belts have a greater chance of dying in these accidents. People wearing safety belts are usually protected to the point of having a clear head to free themselves from such dangerous situations, not to be trapped in them.

Myth Number Three: Safety belts aren't needed at speeds of less than 30 miles per hour

Truth: when two cars traveling at 30 mph hit each other. An unbelted driver would meet the windshield with a force equal to diving headfirst into the ground from a height of 10 meters.

小题1:Why did Elizabeth say to her father, “But. Dad, you can't be healthy if you're dead”?

A.He was driving at great speed.

B.He was running across the street.

C.He didn't have his safety belt on.

D.He didn't take his medicine on time.小题2:The reason Father was in a hurry to get home was that he_____.

A.wasn't feeling very well

B.hated to drive in the dark

C.wanted to take some exercise

D.didn't want to be caught by the police小题3: According to the text, to be “thrown clear” of a serious accident is very dangerous ,because you _____.

A. may be knocked down by other cars

B may get seriously hurt being thrown out of the car

C. may find it impossible to get away from the seat

D. may get caught in the car door

小题4:Some people prefer to drive without wearing a safety belt because they believe___.

A.the belt prevents them from escaping in an accident

B.they will be unable to think clearly in an accident

C.they will be caught when help comes

D.cars catch fire easily小题5:What is the advice given in the text?

A.Never drive faster than 30 miles an hour.

B.Try your best to save yourself in a car accident.

C.Never forget to wear the safety belt while driving.

D.Drive slowly while you're not wearing a safety belt.

最佳答案:

小题1:C

小题1:C

小题1:B

小题1:A

小题1:C

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。