> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Paracutin was born in Mexico in February,

时间:2024-04-18 18:50:00 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Paracutin was born in Mexico in February,」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/468986.html
题目内容:

Paracutin was born in Mexico in February, 1943. At the end of one week Paracutin was 500 feet high, and it is now over 9, 000 feet high. Today Paracutin is asleep.

What is Paracutin? It was the first volcano(火山) in the world which was seen from its birth right up to the present day. On February 20, 1943, a peasant and his wife set out to work in their corn fields from the Mexican village of Paracutin. They were surprised to find the earth warm under their feet. Suddenly they heard noises deep in the earth and a small hole appeared in their field. In the afternoon there was a sudden loud noise and stones were thrown high in the air. The peasants ran from the field and turned to watch. They saw the birth of a volcano.

Large quantities of stone and lava(岩浆) broke out and a little hill began to form. By evening this hill was 100 feet high and hot ashes(灰烬) were falling on the village. At night the strong light of the hot lava lit up the countryside. The trees near the village were killed and the villagers had to leave their houses. When the village was destroyed, its name was given to the volcano. The news quickly reached Mexico City, far to the east. Many people came to watch the scene. The volcano grew and grew for ten years and hundreds of square miles of forest were destroyed. Then Paracutin went to sleep.

小题1:Paracutin was once the name of ________.

A.a peasant

B.a village

C.an old mountain

D.a Mexican小题2:What was destroyed in the growing up of the volcano?

A.The little hill of stone.

B.The villagers living close by.

C.The forests and fields round Paracutin.

D.The Mexican peasant and his wife.小题3:In this passage the writer is trying to ________.

A.tell us an interesting happening

B.explain a scientific theory

C.make us believe something

D.make up an interesting story小题4:What can we learn about volcanoes from this passage?

A.New volcanoes may appear in places where people do not expect them to be.

B.Volcanoes are always growing.

C.Volcanoes are active from time to time.

D.New volcanoes are active for only ten years.

最佳答案:

小题1:B

小题1:C

小题1:A

小题1:A

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。