> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

One day, I happened to talk to a stranger

时间:2024-04-18 18:37:09 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「One day, I happened to talk to a stranger」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/468832.html
题目内容:

One day, I happened to talk to a stranger (陌生人) on the bus. When he found out that I was from Chicago, he told me that one of his good friends lived there and he wondered if I happened to know him. At first I wanted to say that it was foolish (愚蠢的) to think like that, for from all the millions of people in Chicago, I could not possibly know his friend. But, instead, I just smiled and said that Chicago was a very big city. He was quiet for a few minutes, and then he began to tell me all about his friend.

He told me that his friend was an excellent tennis player and that he even had his own tennis court (网球场). He added that he knew a lot of people with swimming pools, but that he only knew two people in the country who had their own tennis courts. And his friend in Chicago was one of them. I told him that I knew several people like that, for example, my brother and my next-door neighbor. I told him that my brother was a doctor and he lived in California. Then he asked where my brother lived in California. When I said Sacramento, he said that last year his friend spent the summer in Sacramento and lived next door to a doctor. The doctor had a tennis court. I said that my next-door went to Sacramento last summer and lived in the house next to my brother’s. For a moment, we looked at each other, but we did not say anything.

“Would your friend’s name happen to be Roland Kirkwood?” I asked finally. He laughed and said, “Would your brother’s name happen to be Dr. Ray Hunter?” It was my turn to laugh.

小题1: Which of the following is true?

A.The story happened in Chicago.

B.The writer’s brother lived in Sacramento.

C.Both the writer and the stranger lived in Chicago.

D.Both the writer and his brother lived in California.小题2: The writer said that Chicago was a very big city. That means _____________.

A.it was possible for him to happen to know the stranger’s friend

B.he didn’t want to look for the stranger’s friend

C.he didn’t know the stranger’s friend

D.it was impossible to find the stranger’s friend小题3: How many persons does the story involve (涉及)?

A.Four.

B.Five.

C.Six.

D.Seven.小题4:Which is the best title of the story?

A.On a bus

B.Two tennis players

C.One in a million

D.Chicago is a large city

最佳答案:

小题1:B

小题1:C

小题1:A

小题1:C

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。