> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Read the passage carefully.Then answer the

时间:2024-04-18 18:02:11 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Read the passage carefully.Then answer the」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/468379.html
题目内容:

Read the passage carefullyThen answer the questions or complete the statements in the fewest possible words.

Most people look forward to retirement as a time when they can finally take up activities that they never had the time or energy to pursue before.But some recent studies on people in their golden years are disturbing: they suggest that retirees are more likely to suffer from depression and possibly higher rates of other diseases such as heart disease and high blood pressure.That’s why a new study of French workers is welcome news.

Led by Hugo Westland, a professor of psychology at Stockholm University, the study of more than 14,000 workers found lower rates of depression and fatigue (疲劳) in people after they got tired while they were still employed.

The scientists followed the employees of the French national gas and electric company for 14 years.They found in the year immediately after retirement, the volunteers reported 40% fewer depressive symptoms than they had in the year before their retirement.The researchers also found an 81% drop in reports of both mental and physical fatigue over the same time period.

Clearly, said Westerlund, much of these decrease in physical and mental fatigue can be traced back to relief from the stresses of work.The decline in depressive symptoms suggests that retirement may be having a positive mental effect, too, which may have a lot to do with the generous pensions (养老金) that French workers enjoy.Most retirees in that country still benefit from about 80% of their yearly salaries.

“The economic or financial situation in retirement is very important,” Westerlund says.“We don’t know if the decrease in fatigue and depressive symptoms is because of the removal of something bad while in work or the addition of something good while in retirement.But no matter the reason, if life in retirement is not comfortable, then we won’t see the improvements we did.”

However, in European nations like France, governments are considering changes to pension plans, which may affect retirees’ health after they leave their jobs-with less of a financial safety net, workers may no longer seem so mentally and physically happy to be out of work.

(Note: Answer the questions or complete the statements in NO MORE THAN EIGHT WORDS.)

小题1:According to some recent studies, retired people may have depression and higher rates of other diseases like __________.

小题2:Westerlund’s group found that in the year just after the retirement most retired French workers felt much less tired both __________.

小题3:What does the word “improvements” in paragraph 5 refer to?

小题4:Retirement may make people happier with __________.

最佳答案:

小题1:heart disease and high blood pressure

小题2:mentally and physically

小题3:The decrease in fatigue and depressive symptoms.

小题4:more of a financial safety net

答案解析:

1.根据they suggest that retirees are more likely to suffer from depression and possibly higher rates of other diseases such as heart disease and high blood pressure可得出答案,such as就相当于ike比如,故为heart disease and high blood pressure(心脏病和高血压)。

2.根据The researchers also found an 81% drop in reports of both mental and physical fatigue over the same time period可知法国人在精神和身体的疲劳上都有很大的下降,故用副词形式mentally and physically。

3.improvement原来指的是提高改善,此题要结合上文来答。根据We don’t know if the decrease in fatigue and depressive symptoms is because of ….可知此处指的就是上文提到的疲劳和抑郁症状的减少,故为:The decrease in fatigue and depressive symptoms。

4. 根据文章最后一段可知,如果一些像法国那样的欧洲国家政府决定改变养老金计划,削减退休人员的养老金的话,就会造成以下后果:with less of a financial safety net, workers may no longer seem so mentally and physically happy to be out of work. 即退休工人在减少财政安全感的情况下,可能在退休没有工作后再也不会身心愉悦了。也就意味着,只有带着more of a financial safety net,退休才可能让人更加幸福。本题答题的关键在于读懂最后一段,并进行逆向思维,将原文中的less改成more。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。