While watching the Olympics the other nigh
时间:2024-04-18 17:35:57 栏目:学习方法
题目内容:
While watching the Olympics the other night, I came across an unbelievable sight. It was not a gold medal, or a world record broken, but a show of courage.
The event was swimming and started with only three men on the blocks. For one reason or another, two of them false started, so they were disqualified. That left only one to compete. It would have been difficult enough, not having anyone to race against, even though the time on the clock is important.
I watched the man dive off the block and knew right away that something was wrong. I’m not an expert swimmer, but I can tell a good dive from a poor one, and this was not exactly medal quality. When he resurfaced, it was evident that the man was not out for gold – his arms were waving in an attempt at freestyle. The crowd started to laugh. Clearly this man was not a medal competitor.
I listened to the crowd begin to laugh at this poor man who was clearly having a hard time. Finally he made his turn to start back. It was pitiful. He made a few desperate strokes and you could tell he was worn out.
But in those few awful strokes, the crowd had changed.
No longer were they laughing, but beginning to cheer. Some even began to stand and shout “Come on, you can do it!” and he did.
A clear minute past the average swimmer, this young man finally finished his race. The crowd went wild. You would have thought that he had won the gold, and he should have. Even though he recorded one of the slowest times in Olympic history, this man gave more heart than any of the other competitors.
Just a short year ago, he had never even swum, let alone race. His country had been invited to Sydney.
小题1:From the passage we can learn that the young man .
A.made his turn to start back pitifully
B.was skillful in freestyle in the game
C.swam faster than the average swimmer
D.was not capable enough to win the medal小题2:The crowd changed their attitudes because .
A.they felt sorry for the young man
B.they were moved by the young man’s courage
C.they wanted to show their sympathy
D.they meant to please the young man小题3:What’s the best title for the passage?
A.Compete for Gold!
B.Try again!
C.Break a Record!
D.Go for it!
最佳答案:
小题1:D
小题1:B
小题1:D
答案解析:
小题1:根据When he resurfaced, it was evident that the man was not out for gold – his arms were waving in an attempt at freestyle. The crowd started to laugh. Clearly this man was not a medal competitor.描述,可知这个人不能赢得金牌,故选D。
小题1:根据Finally he made his turn to start back. It was pitiful. He made a few desperate strokes and you could tell he was worn out.及下文描述,可知是这个年轻人的勇气让观众改变了态度,故选B。
小题1:这篇短文描述的是一个筋疲力尽的选手坚持比赛的故事,故选D,努力争取,加油。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅