> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

The cars were honking (鸣叫) on the road one

时间:2024-04-18 16:09:54 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「The cars were honking (鸣叫) on the road one」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/466928.html
题目内容:

The cars were honking (鸣叫) on the road one morning as I was walking to the park.I walked on and soon found the cause — a little taxi that had got stuck in the middle of the road.There was sweat on the driver's face as he tried to start the engine again and again — nothing happened."No petrol,"

I said to myself and then found myself getting angry."Why doesn't the fool move his taxi to the side?" I thought, so did all the others who honked and shouted.

He got up tiredly, and the passenger in the taxi got out.He was a young man in a white shirt, who watched the driver try to push it to the side."Stupid guy!" I said."Can't he lend a helping hand? "

I watched as the poor driver pushed it to the side.Cars, buses and trucks went past cursing (咒骂) the poor man.The young man took another taxi and went off.

The taxi driver began mending his taxi."Stupid passenger!" I said to him."He didn't help you!" The taxi driver slowly got up."Sir!" he asked, "Did you?" I looked at him guiltily, then looked away, and walked away fast, asking myself, "Did I help the poor man push his taxi?"

What had I been doing as the traffic jam took place? How had I helped deal with the problem? Did I help the poor man push his taxi? I’d done my bit, with my mouth.But never had I moved to solve the problem.I was shocked with guilt as I heard him asking, "Sir! Did you?"

小题1:Why did a traffic jam happen on the road when the author was walking to the park?

A.There was too much traffic in the street.

B.Truck drivers attempted to go ahead of others.

C.A taxi driver couldn't start his engine.

D.A young man wasn't good at driving.小题2:The author's attitude toward the passenger is that of __________.

A.anger

B.respect

C.sympathy

D.guilt小题3:Why did the author feel guilty?

A.Because he blamed the driver wrongly.

B.Because he didn't help the driver, either.

C.Because he tried to help but failed in the end.

D.Because he didn't persuade the passenger to help.小题4:From the incident, the author learnt a lesson that we should _________.

A.criticize those who don't help

B.hurt the self-respect of others no more

C.think more of those who are in need

D.stop talking and start to help

最佳答案:

小题1:C

小题1:A

小题1:B

小题1:D

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。