I remember growing up, my mom always said,
时间:2024-04-18 16:05:49 栏目:学习方法
题目内容:
I remember growing up, my mom always said, “Half the fun of doing anything is sharing it with others.” It is so true. Friends and mates allow us to enjoy our success and our joys, comfort us in our challenging moments, and provide a mirror for us to learn more about ourselves. I’ve always looked at friends as the family we choose. They enrich our lives. As Robert Louis Steven once said, “A friend is a present which you give yourself.”
To be a good friend or partner, it’s importable be a good listener. Hear what your friend or mate has to say first rather than jumping to conclusions or getting defensive. Sometimes it is useful to be their mirror, for when they hear their words repeated back to them; it can help them to realize that what they said was not exactly what they meant to say.
Patience, compassion and empathy are also important traits in being a good friend or partner. You know the old golden rule, “Care for others the way you would like them to care for you.” The support of a friend during a tough time could make the difference between success and failure. Encouragement and confidence are priceless gifts that can help change a person’s life.
Take care, though, with whom you choose to have close relationship, for they can have a tremendous impact on your self-esteem and life path. As someone once told me, “the attitude of your friends is like the buttons on an elevator. They will either take you up or down.”
小题1:In order to make good friends, you should do the following except ______.
A.Be a good listener
B.Be patient, compassionate
C.Be careful
D.Be generous to your friends小题2:What will you do to your friends according to the passage?
A.Buy your friend a mirror.
B.Point out their mistakes if there is any
C.Give them encouragement and confidence.
D.Pay attention what they do小题3:What does the underlined sentence in the passage mean?
A.It is different whether you have friends or not.
B.The support of friends counts when you have difficulties.
C.A friend in need is a friend indeed.
D.You are certain to succeed if you get the support of friends.小题4:Which of the following statements is not right according to the passage?
A.It is good to share your fun with other.
B.The friend is a mirror for us to learn more about others.
C.You’d better be a good listener if you want to be a good friend.
D.Be careful to choose your friend.
最佳答案:
略
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅