One afternoon I toured an art museum while
时间:2024-04-18 15:07:37 栏目:学习方法
题目内容:
One afternoon I toured an art museum while waiting for my husband to finish a business meeting. I was looking forward to a quiet view of the wonderful works..
A young couple viewing the paintings ahead of me chatted nonstop between themselves. I watched them a moment and decided she was doing all the talking. I admired his patience for tolerating her constant words. Disturbed by their noise, I moved on.
I encountered them several times as I moved through the various rooms of art. Each time I heard her constant talking, I moved away quickly.
I was standing at the counter of the museum gift store doing some shopping when the couple approached the exit. Before they left, the man reached into his pocket and pulled out a white object. He turned it into a long cane (手杖) and then tapped his way into the coatroom to get his wife’s jacket.
“He’s a brave man,” the clerk at the counter said, “Most of us would give up if we were blinded at such a young age. During his recovery, he made a promise his life wouldn’t change. So, as before, he and his wife come in whenever there’s a new art show.”
“But what does he get out of the art?” I asked, “He can’t see.”
“Can’t see! You’re wrong. He sees a lot. More than you or I do,” the clerk said, “His wife describes each painting so he can see it in his head.”
I learned something about patience, courage and love that day. I saw the patience of a young wife describing paintings to a person without sight and the courage of a husband who would not allow blindness to change his life.
And I saw the love shared by two people as I watched this couple walk away arm in arm.
小题1:Which of the following statements is true?
A.The husband was doing all the talking when the couple viewed the works.
B.The husband tapped his way to the coatroom to get his jacket.
C.The husband was considered a brave man by the clerk at the store.
D.The husband allowed blindness to change his life.小题2:The underlined word “encountered” in the passage means “________”.
A.saw
B.met
C.talked
D.argued小题3:At first the author’s attitude towards the wife of the couple was _________.
A.positive
B.neutral
C.bored
D.admiring小题4:What can be inferred from the passage is ___________.
A.the man had his eyes blinded in a fight
B.the man must be a painter before
C.the woman was very devoted to his husband
D.the man often killed time by visiting exhibitions
最佳答案:
小题1:C
小题1:B
小题1:C
小题1:C
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅