> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A small dog should be belly-up after eatin

时间:2024-04-18 13:32:53 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A small dog should be belly-up after eatin」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/464940.html
题目内容:

A small dog should be belly-up after eating a handful M&M’s, at least according to conventional wisdom. But watching “Moose”, a friend’s five-pound Chihuahua, race around a living room after his sweet snack makes one wonder: Is chocolate truly poisonous to dogs?

Dogs and humans have similar tastes. But unlike humans, our companions experience dangerous effects from eating chocolate — it can poison them and in some cases is fatal. Chocolate’s danger to dogs depends on its quality.

Chocolate is processed from the bitter seeds of the cocoa tree, which contain a family of compounds known as methylxanthines(一种衍生物). This class of substances includes caffeine and the related chemical theobromine(可可碱). Chocolate contains a significant amount of theobromine and smaller amounts of caffeine. These chemicals can cause a dog’s heart to race up to twice its normal rate, and some dogs may run around as if “they drank a gallon of espresso,” according to Hackett.

Dogs are capable of handling some chocolate, but it depends on the animal’s weight and the type of chocolate it eats. Unsweetened baking chocolate contains more than six times as much theobromine as milk chocolate, although amounts vary between cocoa beans as well as different brands of chocolate. Less than four ounces of milk chocolate is potentially fatal for Moose and other small dogs.

Around every confection-centered holiday — Valentine’s Day, Easter and Christmas — at least three or four dogs are hospitalized overnight in the animal medical center at Colorado State. But in 16 years, Hackett has seen just one dog die from chocolate poisoning, and he suspects it may have had an underlying disease that made it more exposed to chocolate’s heart-racing effect.

1. The underlined expression “belly-up” probably means______.

A. dead B. poisonous C. running around D. having a headache

2. All of the following are true EXCEPT______.

A. chocolate’s danger to dogs depends on its quantity and quality

B. people buy lots of chocolate around Valentine’s Day

C. an ounce of unsweetened baking chocolate is safe for Moose

D. there must be some theobromine or caffeine in espresso

3. What can we learn about Hackett?

A. He is an animal doctor. B. He is a pet shop owner.

C. He is the owner of Moose D. He is a doctor in a small hospital.

4. It can be inferred from the passage that Hackett believes that__________.

A. chocolate is truly deadly to dogs

B. it’s OK to give chocolate to a big dog

C. pets are usually ignored around confection-centered holidays

D. a healthy dog probably could survive a chocolate poisoning

5. The passage is mainly about__________.

A. the poisoning of Moose

B. the compounds of different chocolates

C. a handful M&M’s chocolate is poisonous

D. the relation between methylxanthines and chocolate poisoning

最佳答案:

小题1:A

小题2:C

小题3:A

小题4:D

小题5:D

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。