> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

“Yes, madam, your husband ran into some tr

时间:2024-04-18 13:26:10 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「“Yes, madam, your husband ran into some tr」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/464857.html
题目内容:

“Yes, madam, your husband ran into some trouble,” he replied. “They were caught in a heavy storm.” .Storms often cause trouble. When I was a baby, Dad had to spend long weeks at sea as a fisherman. One day, I suddenly began to cry loudly. No matter how Mom comforted me, I just kept crying. Mom felt uneasy. A feeling told her that something bad would happen. Then a word hit her----“Mayday”. Mom called the Coast Guard, asking the man on duty about my Dad and his ship.

Father and his crew radioed for help when water started pouring in his ship. We flew out there about an hour ago and dropped them a pump. “Take it easy. He will be back soon.” “What if the pump doesn’t work?” Mom questioned. “You should do another fly-over.” The man tried to comfort Mom, “He must be all right now, Mrs Hemingway, or we would have heard a radio signal from him.” “You haven’t got a Mayday?” “No, but we will let you know if we hear the radio signal.” Mom hung up.

I remained crying. Mom called the Coast Guard again. Finally, they said they would send out a rescue plane.

At midnight the phone rang. It was the Coast Guard. They had found my father and all his crew floating in sea 15miles off Jamaica. Dad’s ship had sunk, but fortunately all were safe.

“The pump they dropped didn’t work fast enough,” Dad said. “I radioed a Mayday, but I couldn’t get through.”

Dad didn’t get through to the Coast Guard because of the storm, but he got through to us. Really, there is something that can’t be seen but exists, as is said but can’t be explained, between us, the families.

55. The underlined word “Mayday” in the first paragraph probably means “_________”.

A. a radio program B. the signal for help

C. the holiday in May D. a sign of feeling sick

56. Why did the man on duty say the author’s father would return soon?

A. The pump they dropped was of high quality.

B. The author’s father called him and told him so.

C. The plane waited until the pump worked.

D. He thought no news was good news.

57. We can infer from the text that _________.

A. the man on duty in the Coast Guard was careless

B. the plane failed to find the ship which was in danger

C. the author’s father was in charge of the ship

D. the pump saved the author’s father finally

58. What may be the explanation for the author’s (as a baby) crying?

A. He might feel hungry in the evening

B. He might see something terrible in the room.

C. He might be afraid when left alone in room

D. He might have a feeling of uneasiness.

最佳答案:

小题1:B

小题2:D

小题3:C

小题4:D

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。