> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

We walked in so quietly that the nurse at

时间:2024-04-18 13:17:18 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「We walked in so quietly that the nurse at」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/464747.html
题目内容:

We walked in so quietly that the nurse at the desk didn't even lift her eyes from the book. Mum pointed at a big chair by the door and I knew she wanted me to sit down. While I watched mouth open in surprise, Mum took off her hat and coat and gave them to me to hold. She walked quietly to the small room by the lift and took out a wet mop. She pushed the moppast the desk and as the nurse looked up, Mum nodded and said, "Very dirty floors. "

"Yes, I'm glad they've finally decided to clean them, "the nurse answered. She looked at Mum strangely and said, "But aren't you working late?"

Mum just pushed harder, each swipe(拖一下)of the mop taking her farther and farther down the hall. I watched until she was out of sight and the nurse had turned back to writing in the big book.

After a long time Mum came back. Her eyes were shining. She quickly put the mop back and took my hand. As we turned to go out of the door, Mum bowed politely to the nurse and said, "Thank you."

Outside, Mum told me, "Dagmar is fine. No fever. "

"You saw her, Mum?"

"Of course. I told her about the hospital rules, and she will not expect us until tomorrow. Dad will stop worrying as well. It's a fine hospital. But such floors! A mop is no good. You need a brush."

67. When the nurse talked to Mum she thought Mum was a .

A. nurse B. visitor C. patient D. cleaner

68. After reading the story what can we infer about the hospital?

A. It is a children's hospital.

B. It has strict rules about visiting hours.

C. The conditions there aren't very good.

D. The nurses and doctors there don't work hard.

69. From the text we know that Dagmar is most likely

A. the story-teller's sister B. Mum's friend

C. the story-teller's classmate D. Dad's boss

70. Which of the following words best describes Mum?

A. strange B. warm-hearted C. clever D. hard-working

最佳答案:

小题1:D

小题2:B

小题3:A

小题4:C

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。