While staying with a family, I found their
时间:2024-04-18 09:12:20 栏目:学习方法
题目内容:
While staying with a family, I found their teenage son, David, aged 16, didn’t share his true feelings with his parents. If his parents were present when I asked him how he felt about things, he would look down or away or say something unrelated such as, "Today, I will go out. "or "Okay, I guess. "However, when we were alone he would open up and tell me how he felt. For example, while sitting at the dinner table, I asked him how he felt about his history class and the teacher. He thought for a moment but said nothing. I thought he was afraid to answer in front of his parents, so later I asked him again in private. He said, "On a scale (级别) of 0-10, it is a big fat zero. He is the most boring teacher I have ever had. "I asked him why he didn’t tell me this earlier. He said it was because his parents didn’t want to hear that. They just wanted to hear that everything was wonderful and they always told him to stop complaining.
This made me think a lot. My belief is that children are born with the desire to share feelings. I also believe they are born with perfect emotional honesty. Unfortunately, such valuable things are disappearing gradually. It really is a great loss, which I believe, will negatively affect both the children’s ability to know about themselves and their success in future relationships.
I see the situation as a missed opportunity, an opportunity for parents to get closer to their children, an opportunity to understand their children and to help them feel understood; however, communication gaps (分歧) have been made. Parents are more interested in "correcting" their children’s ways of expressing themselves than in getting to know their children.
70. We can know from the passage that _________.
A. David is not good at talking B. David likes showing his true feelings in public
C. David hates his parents D. David dislikes his history teacher
71. According to the author, children who don’t show their true feelings ____________.
A. won’t succeed in their future careers
B. will not have good relationship with their parents
C. won’t have clear ideas of themselves
D. will have no difficulty getting along with others
72. The author thinks that parents should ____________.
A. stop complaining about their children
B. try to understand their children’s true feelings
C. find more ways to communicate with their children
D. correct their children’s ways of communication
最佳答案:
小题1:D
小题2:C
小题3:B
答案解析:
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅