第三部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四
时间:2024-04-18 08:00:24 栏目:学习方法
题目内容:
第三部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
On the first day of school we were challenged to get to know a new classmate. I was looking around, when a gentle hand touched my shoulder. I found a little old lady with a warm smile.
She said, “Hi, handsome! I'm Rose. I'm 87 years old. Can I give you a hug(拥抱)?” I laughed and heartily responded, “Of course!”
“Why are you in college at such a young, innocent(天真的)age?” I asked.
She jokingly replied,“I'm here to meet a rich husband, get married, have children, and then travel around.”
“No, seriously,” I asked. I was curious why she took on this challenge at this age.
“I always dreamed of having a college education and now I'm getting one!” She told me. We became instant friends.
Over the year, Rose became a campus icon(偶像)and she easily made friends wherever she went. She loved to dress up and she enjoyed the attention from the other students. She was living it up.
At the end of the term we invited Rose to speak at our football banquet. I'll never forget what she taught us.
“We do not stop playing because we are old; we grow old because we stop playing. Here are the secrets to staying young. You have to laugh and find humor every day. You've got to have a dream. When you lose your dreams, you die. We have many people walking around who are dead, and they don't even know it!” she said.
“There is a huge difference between growing older and growing up. Anybody can grow older. That doesn't take any talent or ability,” she added. “But growing up requires finding the opportunity in change. The elderly usually don't have regrets for what they did, but rather for things they did not do.”
One week after graduation that year, Rose died peacefully in her sleep. She taught us by example that it's never too late to be all you can possibly be.
56.Rose started college at the age of 87 in order to.
A.marry a rich man B.travel around the world
C.make more friends D.realize her dream
57.Which of the following best explains “she was living it up” in the seventh paragraph
A.She was living a long life. B.She was enjoying herself.
C.She was spending a lot of money. D.She was killing time.
58.When you lose your dreams, you die because.
A.there's no sense in living without your aim
B.you can't sleep well every night
C.you are too old and have to stop playing
D.something is terribly wrong with your brain
59.What would be the best title for the passage
A.Meet the ChallengeB.Never Waste Time
C.Grow Up or Grow Old? D.Have You Got Ready?
最佳答案:
小题1:D
小题2:B
小题3:A
小题4:C
答案解析:
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅