> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Peter and his mother lived in a small vill

时间:2024-04-18 07:29:52 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Peter and his mother lived in a small vill」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/460557.html
题目内容:

Peter and his mother lived in a small village. They were very poor. To help his mother, Peter often collected wood from the forest. He also cut down small trees. One morning, a bird flew down from a branch and asked him not to cut down a certain tree. The bird explained that its home was in the tree.

Peter left the tree alone. The bird was happy and asked Peter to bring along an empty bag the next morning. Early the next day he went to the tree and waited for the bird.

The bird soon appeared and asked Peter to hold on its tail and follow him. They went to a faraway valley. Peter saw gold all over the place. He picked up some pieces of gold and put them into his bag. The bird told Peter that they must leave the valley before the sun came up. Peter quickly filled his bag and left for home.

He now had plenty of money for himself and his mother. Peter told his best friend about the tree, the bird and the gold. His friend wanted some gold too. He went to the same tree and pretended that he was going to cut it down. The bird asked him not to do so. The following morning it led Peter’s friend to the valley of gold. When the sun was about to rise, the bird told him to leave. The greedy(贪婪的) boy would not do so. The sun came up and he was changed into a bird.

1. This story tells us _______.

A.greed blinds one’s eyes

B. to be poor without debts(债) is better than to be a king

C. a man without a friend is only half a man

D. make your enemy your friend

2. Peter left the tree alone. This means he _______.

A.did not like the tree because it was the bird’s home

B.did not cut the tree down

C.was the only person in the forest

D.wanted the tree to grow bigger

3. Peter picked up some pieces of gold _______.

A. before day broke B. before sunset

C. at noon D. after the sun rose

4. Peter’s friend turned into a bird because he _______.

A. was too greedy B. cut the tree down

C. filled his bag with goldD. left when the sun was about to rise

最佳答案:

小题1:A

小题2:B

小题3:A

小题4:A

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。