> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

①Isaac Stern was more than a great violin

时间:2024-04-18 06:58:10 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「①Isaac Stern was more than a great violin」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/460126.html
题目内容:

①Isaac Stern was more than a great violin player. He was one of the most honored musicians in the world. He was an international cultural ambassador. He was a major supporter of the arts in America and in other countries. He was a teacher and activist.

②Issac Stern was born in 1920 in what is now Ukraine. His parents moved to San Francisco, California the following year. His mother began teaching Isaac the piano when he was six. He began taking violin lessons after hearing a friend play the instrument. Later, he began studying music at the San Francisco Conservatory (音乐学院). He progressed quickly. When he was 16, he played with the San Francisco Symphony Orchestra. The next year, he performed in New York City and was praised by music critics.

③During World War II, Mr Stern played for thousands of American soldiers. It was the first time many of them had heard classical music. After the war, he was the first American violinist to perform in a concert in the Soviet Union. He also supported young musicians and cultural organizations in Israel.

④In 1979, Isaac Stern visited China. He met with Chinese musicians and students. He taught them about classical Western music. His visit was made into a film, which is called From Mao to Mozart: Isaac Stern in China. It won an Academy Award for best documentary film.

⑤In 1984, Isaac Stern received the Kennedy Center Honors Award for his gifts to American culture through music. He expressed his thoughts about the part that music plays in life. He said he believed that music makes life better for everyone, especially children.

⑥Mr Stern supported and guided younger classical musicians. They include violinists Itzhak Perlman and Pinchas Zukerman, cellist Yo-Yo Ma, and pianist Yefim Bronfman.

⑦Isaac Stern died in 2001 at eh age of 81. He was a major influence on music in the 20th century. He leaves the world richer with his many recordings.

1. Which of the following is the RIGHT time order for these events in Stern’s life?

a. He began learning music in an institution.

b. He received the Kennedy Center Honors Award.

c. He visited the Soviet Union.

d. He met with Chinese musicians.

e. He performed for American soldiers.

A. a,e,c,d,b B. a,e,b,c,d C. e,a,b,c,d D. e,a,c,d,b

2. Paragraph 2 is mainly about ______.

A. how Stern began to learn music B. how Stern began his musical career

C. Stern’s early education D. Stern’s achievement in music

3. Which of the following statements about Stern is TRUE?

A. He was an activist in opposing war.

B. He was active in cultural exchanges between countries.

C. He had an interest in both playing music and making films.

D. He made a lot of money from music.

4. The Underlined word “cellist” in Paragraph 6 may refer to ________.

A. someone who supports young musicians

B. someone who wants to be a musician

C. someone who has a gift for music

D. someone who plays a certain kind of instrument

5. Which of the following shows the RIGHT structure of the text?

A.① B.①

↓ ↓

②③④⑤②③④⑤⑥

↓ ↓

⑥⑦⑦

C. ①②③④⑤⑥ D.①②③

↓↓

⑦④⑤⑥⑦

最佳答案:

小题1:A

小题2:B

小题3:B

小题4:D

小题5:B

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。