> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

In the past, people who graduated from col

时间:2024-04-18 06:28:33 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「In the past, people who graduated from col」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/459725.html
题目内容:

In the past, people who graduated from college felt proud of their academic achievement and confident that their degree would help them find a good job.

However, in the past four years the job market has changed dramatically. This year’s college graduates are facing one of the worst job markets in years. For example, Ryan Stewart, a graduate of San Jose University, got a degree in religious studies, but no job prospects. He points out that many people already working are getting laid off and don’t have jobs, so it’s even harder for new college graduates to find jobs.

Four years ago, the future looked bright for the class of 2003. There were many high-tech job opportunities. Graduates received many job offers, and they were able to get jobs with high salaries and benefits such as insurance and paid vacations. However, “Times have changed and it’s a new market,” according to Cheryl Allmen- Vinnidge of the San Jose State Career Center.

Allmen-Vinniage says students who do find jobs started preparing two years ago. They worked during summer vacations, they have had several internships(实习), and they’ve majored in one of the few fields that are still hot, like chemical engineering, accounting, or nursing, where average starting salaries have actually increased over last year. Other popular fields (like information system management, computer science, and political science) have seen big declines in starting salaries.

Ryan Stewart (he had hoped to become a teacher) may just end up going back to school. “I’d like to teach college some day and that requires more schooling, which would be great in bad economy.” he said.

In conclusion, these days, to some students a degree may not be a ticket to instant wealth. For now, they can only hope its value will increase over time.

小题1:The word in the second paragraph is closest in meaning to ________.

A.skill

B.interests

C.opportunities

D.applications小题2:Which of the following majors can get a job easily?

A.teaching

B.accounting

C.political science

D.computer science小题3:The underlined sentence in the last paragraph means ________.

A.the best way to get rich is not to get a college degree

B.most students with degrees will not be able to find jobs

C.having a college degree does not qualify one for travel discounts

D.a college degree does not mean that one will find a well-paid job小题4:Ryan Stewart will have to ________.

A.change his major

B.get a job teaching

C.go back to school

D.become a religious leader小题5:The main idea of this passage is that ________.

A.a lot of graduates are losing their jobs

B.Ryan Stewart has not been able to find a job

C.salaries in some fields have increased in the past year

D.the job market has changed dramatically over the past 4 years

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:D

小题4:C

小题5:D

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。