I once heard someone say, “We don’t rememb
时间:2024-04-18 06:05:49 栏目:学习方法题目内容:
I once heard someone say, “We don’t remember days; we remember moments.” However, in today’s busy life we often forget to enjoy small pleasures while we make big plans.
In the race to be better or best, we sometimes lose sight of “just being”. And just being and enjoying a beautiful moment can provide some of life’s greatest pleasures. A fire on a cold winter night, a good book, an impressive sunset, a great meal, or a timeless moment with your child or a friend ... these moments, if we stop long enough to enjoy, are the essence (本质) of life.
I love to fish, especially for large-mouth bass (鲈鱼). about three years ago I was watching television late at night and got this crazy idea to go fishing in the lake behind my house. Of course, my wife thought I was nuts. It was almost midnight! I told her I was fine and took off.
I walked out to a warm summer breeze and looked up at the starry sky and breatht
After walking across a small field, I took out a flashlight, and selected a lure (饵). On my first cast I got a bass weighing over five pounds, one of the largest I had ever caught. I gently put it back into the water and
But that night provided far more than a fishing memory. It was a life memory. It provided me a picture of what life could be like if I just slowed down enough to enjoy the moments. On my way back to the house, as I walked through the tall grass, I took one last look at the sky and stopped to say, “Thank you, God, for giving me this night.”
64. The purpose of the passage is to ______.
A. suggest people should make big plans
B. tell people to do what they like
C. advise people to enjoy beautiful moments
D. encourage people to follow their dreams
65. What does the underlined word “nuts” in Paragraph 3 mean?
A. Determined. B. Ill. C. Tired. D. Crazy.
66. The fourth paragraph is mainly about ______.
A. the description of the night
B. the author’s fishing experience
C. the author’s attitude towards life
D. what the author did that night
67. We can learn from the passage that night the author ______.
A. caught fewer fish than before
B. enjoyed real small pleasures
C. went to bed around 1:00 am
D. went fishing with his wife
最佳答案:
小题1:C
小题2:D
小题3:A
小题4:B
答案解析:
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅